Koostatud ekspertarvamused
- Teadus- ja arendustegevus
- EMÜ teadussaated Delfi raadios
- Ettevõtjale
- Loodusteaduslikud kogud
- Tehnoloogia arenduskeskused
- Tippkeskus EcolChange
- Teadmistepõhise ehituse tippkeskus
- ERA õppetool VALORTECH
- Projekt "Väärtusahelapõhine biomajandus"
- Teaduse populariseerimine ja auhinnakonkursid
- Riskihindamisüksus
- Teadlaste Öö 2019
- Kontakt
Eesti Maaülikooli riskihindamisüksuse koostatud ekspertarvamused 2015-2019
2019
- „Ekspertarvamus teatud loomaliikide ajutistel avalikel üritustel kasutamise kohta“;
- Ekspertarvamus „Mis on pett“;
- „Ekspertarvamus salmonellooside kontrolli- ja tõrjemeetmete kohta“;
- „Ekspertarvamus PRIA põllumajandusloomade registri hobuslaste tõugude ja värvuste korrektsuse kohta“;
- „Ekspertarvamus tarbija kindluse indeksi kohta toiduohutuse valdkonnas“;
- „Ekspertarvamus AMR* broilerikasvatuses“;
- „Ekspertarvamus kloraadi sisalduse kohta kloreeritud joogivees“;
- „Ekspertarvamus tetrahüdrokannabinool (THC) kanepitaimes“;
- Ekspertarvamus „Vuttide Newcastle’i haiguse vastu vaktsineerimine“;
- „Ekspertarvamus L.monocytogenes’e pinnaproovide võtmise ja tulemuste hindamise kohta“;
- Ekspertarvamus „Putukate toiduks kasutamisega seotud riskid“;
- Ekspertarvamus „Mida Eestis mõistetakse tavapäraselt jogurtina“;
- „Ekspertarvamus tarbija kindluse indeksi algtaseme kohta toiduohutuse valdkonnas“;
- Ekspertarvamus „Tsinkoksiidi kasutamine veterinaarravimina“;
- Ekspertarvamus kaadmiumi kohta Eestis kasvatatavates teraviljades ja köögiviljades.
*AMR – antimikroobne resistentsus
2018
- „Allapanu kasutamine sigalates“;
- „Kalakajakate toitumisharjumused“;
- „Salmonella spp tõrje linnufarmis“;
- „Toiduga kokku puutuv materjal, vahariie“;
- „Riskid seoses dioksiinide ja dioksiinilaadsete PCBdega“;
- „Toiduohutuse tagamine seoses toidu säilimisaja pikendamisega“;
- „Toksilisuse uuringud GM toidu ja söödaohutuse hindamiseks“;
- „Eesti köögiviljade ja juurviljade loodusliku vääveldioksiidi ja sulfitisisaldus“;
- „Kliimatingimused ja külmutamine kui mõjutegurid“.
2017
- „Ameerika haudmemädaniku riskiprofiil Eestis“;
- „Tsinkoksiid kui veterinaarravim“;
- „Haigusetekitajate karjast karja ülekandumise risk transpordivahendite vahendusel“;
- „Ekspertarvamus Eesti Hobusekasvatajate Seltsi (EHS) eesti raskeveo tõugu hobuse aretus- ja säilitusprogrammi ning eriprogrammi kohta“;
- „Ekspertarvamus Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu dorperi ja lleyni lambatõugude aretusprogrammide kohta”;
- „Ekspertarvamus hapu kommijoogi pH kohta“;
- „Ekspertarvamus mõru kõrvitsa kohta“;
- „Ekspertarvamus psührotroofsete mikroorganismide kohta toorpiimas ja piimatoodetes“.
2016
-
„Teadusartiklite põhjal koostatud ülevaade ravimtaimede mõjust väikemäletsejate tervisele“;
- „Hinnang metssigade populatsioonis rakendatavate bio-ohutusmeetmete asjakohasuse ja vajalikkuse kohta sigade katku leviku tõkestamiseks“;
- „Inimtegevusega seotud SAK leviku riskide vähendamine metsas“;
- „Ipe-tuutupuu ohutus“;
- „Nitritite ja nitraatide sisaldus lihatoodetes ja lihavalmististes“;
- „Akrüülamiidi saadavus Eestis turustatavatest väikelaste toitudest“;
- „Toidulisand Cellfood koostis ja toime“;
- „Nodulaarse dermatiidi riskiprofiil Eestis“;
- „Asjakohased ettepanekud eksootilise ja uue esilekerkiva veeloomataudi tõrje- ja ennetusmeetmete rakendamiseks“;
- „Kõrge patogeensusega lindude gripi riskiprofiil Eestis“.
2015
- „Sigade Aafrika katku viiruse (SAK) leviku riskid seoses Eestis kasvatatud söödateraviljaga“;
- „Kihnu Maalambakasvatajate Seltsi (KMKS) aretusprogrammi sobivus jõudluskontrolli läbiviimiseks“;
- „Tõenäolised nakatumisteed Sigade Aafrika katkust (SAK) tabandunud koduseakarjades“;
- „Sigade Aafrika katkust tabandunud riikide epidemioloogilise olukorra ja tõenäoliste nakatumisteede võrdlev analüüs“;
- „Toiduga kokkupuutuv tekstiil“;
- „Valmistoidu pikaajaline kuumsäilitamine ja kestvuskatsed“;
- „Mesilaspere parasiitide väike tarumardikas (Aethina tumida)ja lest liigist Tropilaelaps spp. Riskianalüüs“;
- „Toidu mikrobioloogilise saastatuse vähendamiseks kasutatavad meetodid“.