Koostatud ekspertarvamused

2017​

  1. „Ameerika haudmemädaniku riskiprofiil Eestis“;
  2. „Tsinkoksiid kui veterinaarravim“;
  3. „Haigusetekitajate karjast karja ülekandumise risk transpordivahendite vahendusel“;
  4. „Ekspertarvamus Eesti Hobusekasvatajate Seltsi (EHS) eesti raskeveo tõugu hobuse aretus- ja säilitusprogrammi ning eriprogrammi kohta“;
  5. „Ekspertarvamus Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu dorperi ja lleyni lambatõugude aretusprogrammide kohta”;
  6. „Ekspertarvamus hapu kommijoogi pH kohta“;
  7. „Ekspertarvamus mõru kõrvitsa kohta“;
  8. „Ekspertarvamus psührotroofsete mikroorganismide kohta toorpiimas ja piimatoodetes“.
     

2016

  1. „Teadusartiklite põhjal koostatud ülevaade ravimtaimede mõjust väikemäletsejate tervisele“;
  2. „Hinnang metssigade populatsioonis rakendatavate bio-ohutusmeetmete asjakohasuse ja vajalikkuse kohta sigade katku leviku tõkestamiseks“;
  3. „Inimtegevusega seotud SAK leviku riskide vähendamine metsas“;
  4. „Ipe-tuutupuu ohutus“;
  5. „Nitritite ja nitraatide sisaldus lihatoodetes ja lihavalmististes“;
  6. „Akrüülamiidi saadavus Eestis turustatavatest väikelastetoitudest“;
  7. „Toidulisand Cellfood koostis ja toime“;
  8. „Nodulaarse dermatiidi riskiprofiil Eestis“;
  9. „Asjakohased ettepanekud eksootilise ja uue esilekerkiva veeloomataudi tõrje- ja ennetusmeetmete rakendamiseks“;
  10. „Kõrge patogeensusega lindude gripi riskiprofiil Eestis“.

 

2015

  1. „Sigade Aafrika katku viiruse (SAK) leviku riskid seoses Eestis kasvatatud söödateraviljaga“;
  2. „Kihnu Maalambakasvatajate Seltsi (KMKS) aretusprogrammi sobivus jõudluskontrolli läbiviimiseks“;
  3. „Tõenäolised nakatumisteed Sigade Aafrika katkust (SAK) tabandunud koduseakarjades“;
  4. „Sigade Aafrika katkust tabandunud riikide epidemioloogilise olukorra ja tõenäoliste nakatumisteede võrdlev analüüs“;
  5. „Toiduga kokkupuutuv tekstiil“;
  6. „Valmistoidu pikaajaline kuumsäilitamine ja kestvuskatsed“;
  7. „Mesilaspere parasiitide väike tarumardikas (Aethina tumida)ja lest liigist Tropilaelaps spp. Riskianalüüs“;
  8. „Toidu mikrobioloogilise saastatuse vähendamiseks kasutatavad meetodid“.