Toiduteadused ja toiduainete biotehnoloogia


 

TOIDUAINETE TEHNOLOOGIA

 

Märksõnad: toiduainete töötlemine ja tehnoloogia.

 

Labori- ja konsultatsiooniteenused

 

• Uuringud tehnoloogiliste võtete ja režiimide mõjust erinevate toiduainete, sh piima- ja lihatoodete, pagari- ja kondiitritoodete ning jookide koostisele ja kvaliteedile.

• Tootearenduskatsed toiduainete tehnoloogia laborites.

• Teadus- ja rakendusuuringud.

• Toiduainete keemiline, mikrobioloogiline, organoleptiline ja struktuurianalüüs jms.

 

Täienduskoolitus spetsialistidele, praktikumid ning õppepäevad kooliõpilastele ja teistele huvilistele

 

• Liha- ja lihasaaduste tehnoloogia.

• Piima- ja piimasaaduste tehnoloogia.

• Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

• Liha- ja piimatöötlemisseadmed.

• Toiduainete mikrobioloogia.

• Toiduainete pakendamine.

• Toiduainete sensoorne hindamine.

• Toiduainete töötlemisel tekkivate kõrvalsaaduste väärindamine

 

Ivi Jõudu

Tel 731 3348

E-post ivi.joudu@emu.ee

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool

 

 

 

TOIDUHÜGIEEN JA OHUTUS

 

Märksõnad: toiduhügieen ja -ohutus, olulised toidupatogeenid.

 

Teadusteenused:

- Uurimustööde raames toiduainete analüüs erinevatel kromatograafilistel (LC-Q-TOF-MS, LC-MS/MS) ja spektrofotomeetrilistel/fluorimeetrilistel meetoditel.

- Toiduhügieeni ja toiduohutuse alased ekspertarvamused.

- Toidu mikrobioloogilise ja keemilise ohutuse/kvaliteedi alased konsultatsiooniteenused.

- Toiduhügieeni ja -ohutuse alased alus- ja rakendusuuringud.

- Oluliste toidupatogeenide (L. monocytogenes, Campylobacter spp., Salmonella spp.) molekulaarbioloogilised, sh genoomiuuringud.

 

 

Täienduskoolitused

- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste.

- Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste.

- Toiduhügieen ja enesekontroll väikeettevõtetes/eraelamus toidu valmistamisel.

- Tootmishügieeni tagamine toidukäitlemisel.

- Proovide võtmine tootmiskeskkonnast üldhügieeni ja patogeenide seireks.

- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine.

- Eeltingimusprogrammid ning toiduohutuse tagamise süsteemid.

- Põllumajandusloomade transport vastavalt loomakaitsenõuetele, pädevuskoolitus.

- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis.

- Sanitaar- ja hügieenikoolitus jahimeestele.

- Lihahügieen ja -inspektsioon.

- Liha ja lihatoodete ohutus ning tootmishügieen.

- Kala ja kalatoodete ohutus ning tootmishügieen.

- Toidu säilimisaegade määramine, kestvuskatsed.

- Keemilised ohud toidus.

- Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused.

- Listeria monocytogenes´e kontroll ja ohje toidukäitlemisel.

- Lisaained toidus.

- Taimsed endogeensed mürgid.

- Taimedest pärit sööda- ja toidumürgid.

 

 

Mati Roasto

Tel 731 3433

E-post mati.roasto@emu.ee

Veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetool

 

 

+Foto Mati Roasto