Uudised

Maaülikool katab parkla muruga

12.-16. oktoobril on Eesti Maaülikoolis rohelise ülikooli nädal. Eesmärgiks on tutvustada erinevaid võimalusi, kuidas maaülikool saaks ja võiks rohelisem olla.

Terve nädala on osa Metsamaja (Kreutzwaldi 5) parklast kaetud murukattega, pööramaks tähelepanu alternatiivsetele liiklusvahenditele. Sama õppehoone fuajees on avatud rohelise ülikooli infopunkt, üleval on temaatilised fotod ja kollaažid.

Roheline nädal pakub avastamisrõõmu ka kokanduse poolelt – EMÜ kohvikute menüüs on mahetoorainetest valmistatud eriroad. Näiteks peamaja kohvikus saab esmaspäeval süüa kõrvitsapüreesuppi, lihaveise kotlette punase kapsa salatiga ja kaeraküpsist kamakreemiga.

Raamatukogus on näitus toiduteemalistest raamatutest. Lisaks toimuvad iga päev erinevad teemaüritused, mis peamiselt suunatud oma töötajatele ja üliõpilastele.

Neljapäeval, 15.oktoobril kell 11.00-14.30 toimuvad peahoone aulas (Kreutzwaldi 1A) rohelise ülikooli mõttetalgud. Ülikooli oma eksperdid annavad väikse ülevaate rohelise ülikoolilinnaku kujundamise võimalustest. Järgnevad arutelud gruppides ja ühine diskussioon.

Nädala avamine on esmaspäeval, 12. okt kell 9.00 Kreutzwaldi 5 õppehoone parklas, kus tutvustatakse nädala kava ning pakutakse teed jalgrattaga ja jalgsi kooli tulnutele.

Nädala ajakava: http://www.emu.ee/480548

Täpsem info: Kadri Kalle, rohelise ülikooli projektijuht, kadri.kalle@emu.ee, tel. 5072549

 

09.10.2009