Uudised

Maaülikool esitleb Pargiraamatut

6. jaanuaril kell 15 esitletakse Eesti Maaülikooli aulas (Kreutzwaldi 1A) raamatut “Park on paradiis looduses ja kunstis“.

Kogumikus avaldavad pargi kohta mõtteid kunstiajaloolased ja loodusteadlased, pargi asjatundjad nii meilt kui laiemast ilmast. Värvitrükis 383-leheküljeline raamat on inspireeritud mullu oktoobris maaülikoolis asetleidnud pargikonverentsist. Raamatu andis välja maaülikool, peatoimetajad olid professorid Mart Külvik ja Juhan Maiste.

 „Pargiraamat on meie kultuuriruumis esimene käsitlus, kus pargist kõneldakse nii tema filosoofilises tähenduslikkuses, ikoonilises ulatuvuses kui ka looduse mitmekülgsuses,“ ütlesid Mart Külvik ja Juhan Maiste. „Park on paradiis ja oaas kõrbeliivas ja meie hingemaastikus, mida täna üha enam vajame. Vanad rahvad ja küpsed kultuurid peavad parki üheks olulisemaks kultuuriallikaks.

Eestis on park veel paljuski avastamata maa, sõnum kusagilt kaugelt, mida tundma õppides kohtume omaenese minaga. Küsimuse kaudu – kas ja mis võiks olla soomeugrilase park – astume  üle ühe ühest nähtamatust piirist oma ja võõra vahel.“

Esitluse käigus on võimalus suhelda raamatu kokkupanijate ja paljude autoritega ja soetada soodushinnaga raamatut.

 

Täpsem info:

Mart Külvik, Eesti Maaülikooli erakorraline professor, tel  5218104