Uudised

Maaülikooli veterinaarmeditsiini eriala sai rahvusvahelise akrediteeringu

Jõupingutused veterinaarmeditsiini eriala rahvusvaheliseks akrediteerimiseks on vilja kandnud ja Eesti Maaülikool on ametlikult kantud positiivselt akrediteeritud koolide nimekirja EAEVE kodulehel.

Eesti liitumisleppes Euroopa Liiduga oli eraldi välja toodud kõrgema veterinaarmeditsiini alase hariduse kaasajastamise vajadus Eestis. Eesti riik ja Eesti Maaülikool on alates 2001. aastast järjekindlalt investeerinud loomaarstiõppe infrastruktuuri ja personali ning kaasajastanud veterinaarmeditsiini õppekava vastavalt rahvusvahelistele nõuetele. Nende protsesside edukusest on ametlikult aru antud Euroopa Komisjonile.


Viimases EL ekspertide hinnangus märgiti, et EMÜ veterinaarmeditsiini õppekava ja õpikeskkond vastavad Euroopa veterinaarõppeasutuste assotsiatsiooni (EAEVE) kehtestatud kvaliteedistandarditele, s.t. suured investeeringud loomaarstiõppe materiaalse baasi kaasajastamiseks on täitnud oma eesmärgi ning õppekavas teostatud muudatused kuueaastasele õppele üleminekul on positiivselt esile tõstetud.
 

Täpsem informatsioon:

Toomas Tiirats,
EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor