Uudised

Raamatukogus avati Anke Oksa maalinäitus

29. märtsil avati Eesti Maaülikooli raamatukogus Anke Oksa maalinäitus «Esimene vaatus».  Kunstniku inspiratsiooniallikaks on olnud ka tema priimabaleriinist õde Age Oks.

Raamatukogu lugemissaalis on väljas kümmekond Anke Oksa maali, mil kujutatud baleriine.  Vaatajat valdab äratundmisrõõm, leides teiste seast ka priimabaleriini Age Oksa.

Anke Oks on lõpetanud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis 2005. aastal skulptuuri eriala. Lapsepõlves on ta käinud ka balletitundides.

Anke ütleb enda ja näituse tutvustamiseks järgmist: „Maalimist armastan palavalt, see on üks minu lemmiktegevustest juba lapsepõlvest saadik. See on kirg, mis nüüdseks on ühtlasi kujunenud ka parimaks stressivastaseks vahendiks. Pintsli järele haaran siis, kui miski sisemine hääl ütleb, et aeg küps. Kui õiget tundevärelust hinges pole, siis isegi ei ürita lõuendile läheneda. Vahest peab seda "hääd" momenti lausa kuude kaupa ootama.

Minu maalid on otsene tagajärg mõnest emotsioonist või inspireerivast inimesest. See on suurepärane võimalus muudest asjadest välja lülituda ning vaimu natuke kosutada.

Seekordsete tööde tegemisel keskendusin tantsu ja kire esteetikale, lisasin mõned hoogsad pintslilöögid ja VOILA! Loodan, et vaatajatele meeldib.“

Anke Oks töötab praegu arvutigraafika alal. Tal on olnud 8 ühisnäitust ja kaks personaalnäitust (Saaremaa kunstistuudios ja Rahvusooper Estonia Talveaias).

Näitus maaülikooli raamatukogus jääb avatuks 28. maini.