Uudised

7 päevaga 2 miljonit kilekotti ringluses vähem

19.-25. aprillil toimub üle-eestiline kilekotivahetuskampaania Minu Roheline Samm. Kampaania raames jagatakse Tallinnas, Tartus ja Pärnus laiali 6 200 tasuta tekstiilkotti, paralleelselt saavad kõik soovijad tuua kodust ära oma vanad kilekotid, mis suunatakse ümbertöötlemisse.

Kampaania ja kilekottide kokkukogumine toimub viies erinevas Rimi kaubanduskeskuses ja Solarises.

Osalejatele antakse 2 tekstiilkotti, millest üks tuleb omakorda edasi anda osalejal endal – nii kaasatakse ürituse käigus 3 100 interaktiivset tekstiilkottide jagajat. Seesugune Anna Edasi kontseptsioon võimaldab panna inimesi rohkem mõtlema kilekoti kui probleemi peale.

Kampaania üks peamisi eesmärke on suunata tähelepanu kilekotiga seonduvatele probleemidele ning kutsuda üles inimesi kasutama loodussõbralikke kandekotte. Kuigi kaubanduskeskustes on juba kilekoti kõrvale tekkinud märgatavalt alternatiive, on siiski loodussõbralike kottide kasutamine veel pigem algusjärgus.

Kilekotte toodetakse toornaftast ning sünteesiprotsessi tulemusena saadakse tugev või pehme materjal. Kilekott on napilt ühe generatsiooni vanune, kuid saanud selle aja jooksul prügi sünonüümiks.

Keskmine eestlane kasutab aastas 300 kilekotti. Kui korrutada 6200 kampaania käigus vahetatavat riidekotti 300ga, ja liita kõik kampaania käigus kokku kogutavad kilekotid, siis saame 7 päevaga ringlusest pea 2 miljonit kilekotti vähemaks!

Kampaania korraldajateks on GreenStep OÜ ja Killerkoti kampaania meeskonnad. GreenStep OÜ on ettevõte, mis pakub laias valikus keskkonnasõbralikke kandekotte. Killerkoti meeskonna taga on noorte organisatsioon JCI GO Koda, mis tegeleb keskkonnateadliku käitumise suurendamisega läbi liikmete isikliku eeskuju, projektide, teavitustöö ja rahvusvahelise suhtluse.

Kampaania peasponsorid on AS EMT ja Rimi Eesti Food AS. Kampaaniat toetavad Tootjavastutusorganisatsioon OÜ, AS Põltsamaa Felix, Eesti Maaülikool ja Erakond Eestimaa Rohelised. Meediapartnerid on AS Trio LSL ja AS Postimees.

Kampaania toimub järgnevates keskustes:
Ülemiste Rimi 19.04 kell 16.00,
Haabersti Rimi 20.04 kell 16.00,
Norde Centrumi Rimi 21.04 kell 16.00,
Solaris 22.04 kell 16.00,
Solaris 23.04 kell 16.00,
Tartu Rimi Hüpermarket Lõunakeskuses 24.04 kell 12.00, Pärnu Rimi Hüpermarket Kaubamajakas 25.04 kell 12.00.


Lisainformatsioon:
Anu Vunk, GreenStep OÜ turundusjuht, anu@greenstep.ee, GSM 56 941 800.
www.greenstep.ee,
www.killerkott.org,
http://blog.greenstep.ee/,
www.facebook.com/GreenStep