Uudised

Metsandushariduse lood raiuti raamatusse

Eesti metsandusliku kõrghariduse 90. sünnipäevaks valmis esinduslik teos „Studia rerum forestalium“, mida esitletakse 26. novembril Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi konverentsil „Eesti metsateadus – tänapäev ja tulevikuperspektiivid“.

Raamatu „Studia rerum forestalium“ alapealkirjaga „Üheksakümmend aastat metsanduskõrgharidust“ koostajateks on Juhani Püttsepp ja Eha Järv. 84-leheküljelise värvitrükis teose kujundas Maarja Roosi (TÜ multimeediakeskus), metsamehi pildistas Postimehe fotograaf Margus Ansu.

Juhani Püttsepa sõnul heidab raamat pilgu Tartu ülikooli metsaosakonnas 90 aastat tagasi Andres Mathieseni eestvedamisel alanud metsameeste koolitamisele, püüdes igast kümnendist välja tuua iseloomulikku arhiividokumentide, fotode ja memuaaride abil.

Konverentsiks valmis veel teinegi trükis – „Maavarade kaevandamine ja puistangute rekultiveerimine Eestis“ ja see annab ülevaate kaevandusalade metsastamisest 50 aasta jooksul. Raamatu koostasid Elmar Kaar ja Külliki Kiviste.

Konverentsi „Eesti metsateadus – tänapäev ja tulevikuperspektiivid“ ettekanded keskenduvad metsanduslikule teadus-, arendus- ja uurimistegevusele. Juttu tuleb metsade kaugseirest, puitkütuste ressurssidest, puutuhaga väetamise katsetest jm. Maaülikooli teadlaste kõrval (Hardi Tullus, Paavo Kaimre, Veiko Uri, Andres Kiviste jt) saab sõna ka RMK peadirektor Aigar Kallas.

Konverents algab kell 10.00 Eesti Maaülikooli peahoones Kreutzwaldi 1A.

Raamatu „Studia rerum forestalium“ esitlus on orienteeruvalt kell 11.30.

Konverentsi kava: http://mi.emu.ee/yldinfo/konverents/

 

Täpsem info:

Raamatust „Studia rerum forestalium“ - Juhani Püttsepp, tel 515 9644

Konverentsist - Paavo Kaimre, Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor, tel 731 3191, 513 9603