Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul räägitakse sinisest revolutsioonist

Kolmapäeval, 12. jaanuaril algusega 17.00 toimub Baeri majas (Veski tn 4) järjekordne kohtumine sarjast „Maaülikooli kolmapäevaõhtud“. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi professor Tiit Paaver arutleb teemal "Vesiviljelus - kas sinine revolutsioon saab teoks?".

Professor Tiit Paaver räägib võrdlevalt rohelisest revolutsioonist, mida tähistas viljakate taimesortide kasutuselevõtt nälja leevenduseks arengumaades viiekümne aasta eest, ja sinisest revolutsioonist, mis tekkis eelnevaga paralleelselt.

„Kalamehed olid jäänud vaid loodusvara ekspluateerijateks, aga kalavaru maailma veekogudes sai otsa,“ lausus Paaver. „Arvati, et kui luua vesiviljelus, kasvatades vee-elureid samal kombel, kui põllumehed maa peal toiduaineid toodavad, võiks inimkonda varustada toiduga palju rikkalikumalt. Ettekandes otsime vastuseid küsimustele, kuidas on need unistused täitunud ja milline on Eesti osa vesiviljeluse arengus.“ 

Ettekandele järgneb arutelu. 

Iga kuu teisel kolmapäeval Baeri majas asetleidvate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele.

Täpsem info: Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi professor Tiit Paaver, tel 731 3490, 529 6030