Uudised

Maaülikooli rektor osaleb Intellektika messil haridusdebatil

Tartu Näituste messikeskuses 11.-12. veebruaril toimuv haridusmess Intellektika pakub erinevate õppimisvõimaluste ja karjäärinõustamise kõrval  võimaluse kaasa rääkida avalikkust erutavatel  haridusteemadel. Esmakordse ettevõtmisena saab teoks debatt – „Millist haridust me vajame?“. Haridusteemaline debatt algab 11. veebruaril kell 13 Tartu Näituste A –hallis. 

Luubi alla võetakse  gümnaasiumi ja kõrgkoolide õppekohtade rahastamine, koolide pingerea koostamise otstarbekus ja gümnaasiumiastmes tasuta koolitoidu vajalikkus. Eraldi käsitlemist leiab kõrgharidus. Tudengid ootavad jätkuvalt selgust nii õppetoetuste kui õppelaenudega seonduvas. Publik saab esitada küsimusi ka stipendiumide ja sõidutoetuste kompenseerimise teemadel.

Nõusoleku debatil osalemiseks on andnud Tartu linnapea Urmas Kruuse, haridusminister Tõnis Lukas, volikogu esimees Aadu Must ja sotsiaaldemokraatide volikogu liige Heljo Pikhof. Sõltumatu eksperdina ütleb oma arvamuse haridusmaastikul valitseva olukorra kohta endine haridusminister ja riigikogu liige ning tänane maaülikooli rektor Mait Klaassen. Lisaks noortele on oodatud  erakondade esinumbritele küsimusi esitama linnarahvas. Intellektika on kõikidele külastajatele tasuta.  

Eesti Maaülikool on Intellektikal väljas ka oma boksiga, kus kõik huvilised saavad uurida õppimisvõimaluste kohta ning vestelda praeguste tudengitega ülikoolielust.