Uudised

Reedel algab tudengite teaduskonverents TalveAkadeemia 2011

Üheksandat aastat toimuv tudengite konverents TalveAkadeemia avab tänavu läbi erinevate valdkondade elurikkuse temaatika. „Räägime konverentsil bioloogilisest mitmekesisusest nii, et see on mõistetav ja huvipakkuv ka  majanduse- ja sotsiaal- ning miks mitte ka kunstiteaduste  üliõpilastele“, ütles TalveAkadeemia 2011 projektijuht Evelin Aavik.

TalveAkadeemia 2011 on otseülekandena jälgitav läbi TalveAkadeemia (www.talveakadeemia.ee) ja Tallinna Ülikooli veebi (www.tlu.ee). Konverentsi avapäeva otseülekannet on esmakordselt võimalik vaadata ka suurelt ekraanilt. Tallinna Tehnikaülikoolis, ruumis VI-200 algusega kell 12.00 toimub TalveAkdeemia ülekande avalik ühine vaatamine.

TalveAkadeemia 2011 konverentsil „Elurikkus - elus rikkus“ astuvad üles Eesti ja välismaa teadlased, kes arutlevad elurikkuse olemuse ja vajalikkuse üle. TTÜ vanemteadur Olle Hints kõneleb elurikkuse ajaloost, Maailma Looduskaitse Liidu (IUCN) projekti assistent Russell Galt räägib bioloogilise mitmekesisuse ja inimese kokkupuutepunktidest. Elust noorteadlasena ja mulla elustiku mitmekesisusest tuleb rääkima Annely Kuu. Tallinna Ülikooli teadur Ülle Sillasoo täiendab osalejate teadmisi sellest, kuidas elurikkus on inspireerinud kunstnikke. Kuidas aga tehnoloogia areng on seotud bioloogilise mitmekesisusega? Tänu teadusajakirjanik Tiit Kändlerile saab ka sellele küsimusele vastuse.  Tiit Marani poolt modereeritud paneeldiskussioonis arutlevad Marek Sammul, Robert Oetjen ning Jaanus Kiili selle üle, mis on elurikkuse väärtus ja kuidas me mõistame loodust hinnata.

Elurikkus ei peitu ainult loodses, vaid ka klutuuris. „Mitmekesisuse teiste mõõtmete all (peale bioloogilise) käsitleme ka kultuuri, rõhuga sellele, et inimene on looduse osa. Eestlased on suurelt jaolt linnastunud ja minetanud oma vanad looduskultuuri traditsioonid, kuid paljudel sugulasrahvastel on need veel säilinud. Tõsi küll, globaliseerumise tõttu kadumise äärel“, kommenteeris TA 2011 korraldaja Sirgi Saar konverentsil tomuvat hõimurahvaste grupitööd.

Konverentsi avapäeval tulevad ettekandmisele sügisel  toimunud TalveAkadeemia tudengite teadusartiklite konkursi parimad tööd. See on ergutav ja ainulaadne võimalus üliõpilastel tutvustada oma säästva arenguga seotud teadustööd laiemale ringkonnale. 

TalveAkadeemia 2011 konverents toimub 4.-6.märts Pühajärve SPAs ja Puhkekeskuses. TalveAkadeemia suurtoetajad on Keskkonnainvesteeringute Keskus , Hasartmängumaksu Nõukogu, Haridus- ja teadusministeerium ja Edelaraudtee.

Infot programmi, esinejate ja konverentsi ülekande kohta leiad TalveAkadeemia kodulehelt www.talveakadeemia.ee


Lisainformatsioon:

Evelin Aavik
TalveAkadeemia 2011 projektijuht
evelin@talveakadeemia.ee
+372 51 186 143

Maris Plado
TalveAkadeemia 2011 sisujuht
pladomaris@hotmail.com
+372 55 544 287