Uudised

Maaülikooli loomakliinik sai Baltikumi esimese magnetresonantstomograafi

Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi loomakliinikus alustab peagi tööd magnetresonantstomograaf (MRT), mis võimaldab senisest täpsemalt diagnoosida loomade neuroloogilisi ja liigestehaigusi. 

Loomakliiniku juhataja Kalmer Kalmuse sõnul saab MRT abil uurida erinevaid patoloogiaid seljaajukanalis, traumasid, kasvajalisi moodustisi, närvijuurte pitsumist, liigeseid. Mõnelgi juhul on MRT uuring loomale ohutum kui muud moodused.  Uuringuid hakatakse tegema kassidele, koertele, aga ka hobuste jäsemetele.

Ettepaneku tuua maaülikooli loomakliinikusse MRT  tegi meditsiinitehnikafirma Semetron koostöös Itaalia tootjafirmaga Esaote.

„Valik langes Eesti ja maaülikooli kasuks, kuna meie veterinaarmeditsiini õpetamise tase on lõunanaabrite omast kõrgem ja ainsana Baltikumis vastab rahvusvahelistele nõuetele,“ lausus Kalmer Kalmus.

Esimese aasta saab kliinik tomograafi tasuta kasutada. Klientidele pakutakse soodushinnaga teenust. Masina äraostmiseks otsitakse europrojektidest rahastamisvõimalusi.

Kui aparatuur täiskoormusega tööle saab, oodatakse kliente ka mujalt Baltikumist ja Põhjamaadest.

 

Täiendav info: Eesti Maaülikooli loomakliiniku juhataja Kalmer Kalmus, tel 522 2992

 

Teate edastas:

Sirje Pärismaa
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Peaspetsialist
Tel 731 3004, 5334 5004