Uudised

Kuratoorium andis maaülikooli tegevusele väga hea hinnangu

20. aprillil toimus EMÜ kuratooriumi istung. Ülikooliseadusest tulenevalt esitab kuratoorium üldsusele kord aastas oma hinnangu ülikooli kohta. EMÜ kuratooriumi liikmed, kuulanud ära ülevaate 2010/2011. õppeaasta tegevusest, hindasid maaülikooli tegevuse väga heaks. Kuratoorium tegi maaülikoolile ka kolm ettepanekut. 

Täiendavate riiklikult rahastatavate õppekohtade jaotamisel tuleks tingimata arvestada seda, et maaülikoolis õpetatavad erialad on väga olulised  ühiskonna jätkusuutliku toimimise jaoks. Toidu tootmine, metsade majandamine, keskkonnahoid jms. on Eesti riigi jaoks strateegiliselt sama tähtsad nagu riigi kaitsevõime arendamine ja seetõttu tuleks nende valdkondade õpe katta esmajoones riikliku rahastusega.

Ühistegevusel on väga oluline roll peaaegu kõigis maamajanduse valdkondades.

Kuratoorium toetab otsuseid ühistegevuse õpetamiseks ning alustamiseks riiklike toetuste abil. Teadaolevalt on kavas luua ühistegevuse kompetentsikeskus Eesti Talupidajate Keskliidu juurde. Kuratoorium leiab, et keskuse õige koht on maaülikooli juures, kuna siin on aastaid tegeletud ühistegevuse aluste õpetamisega ja olemas on kompetents ja võimekus.

Kuratoorium tegi ka ettepaneku oluliselt laiendada ettevõtlusõpet maaülikoolis õpetatavatel mitte-majanduserialadel. Elu on näidanud, et maaettevõtetes on palju tublisid, oma eriala hästi tundvaid spetsialiste, kelle ettevõtted on väheste majandusalaste teadmiste tõttu sattunud raskesse olukorda. Ettevõtlusalaste teadmiste omamisel tõuseb üldine tegevuse kvaliteet maamajanduses.

Kuratoorium edastab oma ettepanekud ka avalikkusele.

 

Täiendav info:

EMÜ kuratooriumi esimees Kalev Kreegipuu , tel 512 6185 

 

Teate koostas:

Sirje Pärismaa
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Peaspetsialist
Tel 7313004, 53345004
sirje.parismaa@emu.ee