Uudised

Eesti Maaülikooli tudengid pidasid Setumaal kuuendat suveakadeemiat

9.-15. juulini toimus Seto Kuningriigis Obinitsas Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Seltsi poolt korraldatav kuues Suveakadeemia, mille juhtlauseks oli „Levüst väläh!“  („Levist väljas!“). Nädala jooksul tutvus 31 suveakadeemikut kohaliku elu, inimeste, kultuuri ja loodusega ning aitasid kohalikku kogukonda nõu ja jõuga. 

Setomaal tutvusid tudengid kohalike tipptegijatega, käisid vaatamas „Peko“ etendust, korrastasid XVIII Seto Kuningriigiks ajaloolise Obinitsa kool-kiriku, püüdsid kuuritsaga kala, külastasid looduskauneid paiku, tantsisid ja laulsid ümber lõkke ning mõetlesid koos kohalikega häid mõtteid. 14. juulil toimunud mõttepäeval Obinitsa seltsimajas arutati üheskoos, mis on antud piirkonna väärtused ning mida saaks paremaks muuta. Leiti, et läbi tuleks mõelda Setomaa reklaamimine, et tuleks nii külastajaid kui säiliks olemasolev kultuuririkkus.

Suveakadeemia lõpetas tantsu- ja leeloõhtu, kus suveakadeemikute seas laulsid ja tantsisid ka kohalikud setod.
Suveakadeemia idee sündis 2006. aastal Soomaal toimunud tudengite teaduskonverentsil Talveakadeemia. Esimesed viis aastat käidigi läbi kõik Eesti rahvuspargid: Soomaa, Karula, Matsalu, Lahemaa ja Vilsandi.

Rohkem infot: www.talveakadeemia.ee/suveakadeemia