Uudised

Eesti Maaülikooli mahepärastlõunal räägitakse tervisesõbralikust tootmisest

Neljapäeval, 25. augustil kutsub Eesti Maaülikool kõiki huvilisi tutvuma mahepõllumajanduse ning põldkatsetega Tõnissoni aias ja Eerika katsealadel. Külalistele selgitatakse tervisesõbralikku tootmist ning tutvustatakse aiandustalu ajalugu.

„Mahepärastlõunal saavad kõik huvilised ise kohapeal näha, mida tähendab keskkonna- ja tervisesõbralik tootmine. Erinevate katsetega näitame, kuidas tuua oma põldudele rohkem kasulikke organisme ning kuidas saada oma toidulauale vaid puhast ja tervislikku toitu,“ selgitas Eesti Maaülikooli teadusprorektor professor Anne Luik. „Kuigi inimesed seda igapäevaselt ei teadvusta, süüakse just toiduga endale sisse paljud tervisehädad ja probleemid. Mahetoidul ja -tootmisel on nende ennetamises ülisuur roll.“

Professor Kadri Karp räägib, miks eelistada kodumaist viinamarja ja maasikat ning selgitab vanade õunapuude rolli aias. Dotsent Eve Veromann tutvustab huvilistele, kuidas on võimalik kasulikke putukaid kaasata kvaliteetse saagi saamisele ning kuidas erinevad viljelusviisid mõjutavad nii mullaviljakust kui elurikkust.

Huvilised on oodatud Eesti Maaülikooli Eerika aiandustallu kell 12.15 ja 14.15.

20. sajandi alguses rajas tulevane riigivanem Jaan Tõnisson koos venna Jüri Tõnissoniga Tartu piirile Eerikale tolleaegse suurima aiandustalu, kus praegu töötab Eesti Maaülikooli mahepõllumajanduslik uurimiskeskus. Tõnissoni maja asub Viljandi ringil Eerikal EMÜ õppehoone kõrval pargi sees (pärast linnapiiri). Kohale saab liinibussiga nr 7, peatus Eerika.

Palume võimalusel oma tulekust teada anda e-kirja teel mahekeskus@emu.ee või tel 742 5010.

Lisainformatsioon: Anne Luik – teadusprorektor; anne.luik@emu.ee, tel: 515 1556


Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3003
503 5584
marge.kohtla@emu.ee