Uudised

Eesti Maaülikoolis algab 60. õppeaasta

Täna, 1. septembril algava õppeaasta meeleolu on Eesti Maaülikoolis pidulikum kui tavaliselt, sest uue õppeaastaga algab ka Eesti Maaülikooli 60. juubelile pühendatud kuu. Juubelihõngulist uut õppeaastat alustab maaülikoolis ühtekokku 4771 tudengit.   

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaasseni sõnul rõõmustab teda loodussäästlikult ja praktiliselt mõtlevate noorte suur arv, kes oma tuleviku just Eesti Maaülikooliga seovad. „Viimaste aastate tihedaim vastuvõtukonkurss sel suvel ning niivõrd paljude noorte otsus õppida just Eesti Maaülikoolis annab tunnistust meie ülikooli õppekavade heast kvaliteedist, kaasaegsetest õpitingimustest ning noorte jätkuvast huvist perspektiivikate erialade vastu,“ ütles rektor.

Rektori sõnul on algav õppeaasta Eesti Maaülikoolis tähenduslik ka ülikooli 60. juubeli tõttu. „Maaülikoolil on olnud Eesti haridusmaastikul täita väga suur roll ning meie ülikool on täna üks kindlama visiooniga Eesti ülikoole. Septembris toimuvate juubeliürituste raames vaatamegi nii ülikooli tulevikku kui minevikku,“ sõnas Klaassen. “Väärikat juubelit kutsume lisaks töötajatele ja tudengitele tähistama ka linnarahvast ning loomulikult meie vilistlasi.“

Juubeliaasta sündmuste raames toimuvad septembri lõpus Eesti Maaülikooli tulevikukonverents, suurejooneline linnarahvapäev laada ja rongkäiguga, Eesti Maaülikooli spordihoones avatakse ajaloo näitus ning leiab aset palju muudki põnevat. Juubeliaastale pannakse punkt 30. septembril akadeemilise aktuse ning vilistlaste ja töötajate kokkutulekuga.

Uut õppeaastat alustab Eesti Maaülikoolis 4771 tudengit, neist 1054 on uued bakalaureuse-, magistri-, doktori- ja integreeritud õppe või rakendusliku kõrghariduse tasemel alustavad üliõpilased. Kokku avab Eesti Maaülikool 28 bakalaureuse-, 23 magistri- ja 5 doktoriõppe eriala.

Juubeliürituste kohta leiab infot Eesti Maaülikooli kodulehelt: http://www.emu.ee/ylikoolist/eesti-maaulikool-60/

 

Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3003
503 5584
marge.kohtla@emu.ee