Uudised

Pere alustab Eesti Maaülikooliga koostööd

Eesti Maaülikool ja Eesti üks suurim toidutootja Pere sõlmisid täna koostöölepingu, mille alusel hakkavad Eesti Maaülikooli teadlased nõustama Pere tootearendust ning Pere omakorda pakub üliõpilastele õppepraktikat ja töökohti.

Eesti Maaülikooli teadusprorektor professor Anne Luige sõnul toetab ülikool üliõpilasi praktikakohtade leidmisel ja erialase karjääri alustamisel. „Meie laiem soov on teadustegevust tehnoloogia ja tootmisega lähendada ning viia kooskõlla turu ootuste ja nõudmistega,“ märkis Luik. 

Koostöö raamleping hõlmab toiduainete tehnoloogia üliõpilaste toetamist teadustööde sooritamisel, loengute korraldamisel, õppematerjalide koostamisel ning uuringute läbiviimisel. Konkreetsete koostööprojektide elluviimiseks sõlmivad osapooled täiendavad lepingud. 

Eesti Maaülikooli poolt on lepingupartneriks veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond.

Eesti Maaülikool on avalik-õiguslik ülikool, mis teeb rahvusvahelisel tasemel õppe-, teadus- ja arendustööd kõigis maaelu ja maamajanduse valdkondades. Maaülikooli koosseisu kuulub 5 instituuti, 1 kolledž ja 2 teaduskeskust, kokku on Eesti Maaülikoolis 28 bakalaureuse-, 23 magistri- ja 5 doktoriõppe eriala. Ülikoolis õpib 4771 tudengit, neist 1054 on uued bakalaureuse-, magistri-, doktori- ja integreeritud õppe või rakendusliku kõrghariduse tasemel alustavad üliõpilased.

Pere on valdavalt kodumaisest toorainest Lõuna-Eesti toidutoodete traditsioonidega valmistaja, kellel on neli kaubamärki – Pere, Wabariigi, Lihameister, Olivia. Pere ja Wabariigi on enamuses kodumaisest jahust käsitööna pagarite ja kondiitrite poolt valmistatud leivad, saiad, tordid ja koogid. Lihameistri tooted on suure lihasisaldusega singid, vorstid, lihasnäkid jne. Olivia on ainuke eestimaine rapsiõli.