Uudised

Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul uuritakse, milline on taimede maa-alune elu

Täna, 11. jaanuaril algusega kell 17 toimub Baeri majas (Veski tn 4, Tartu) järjekordne kohtumine sarjast „Maaülikooli kolmapäevaõhtud“. Sel korral kutsub Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi botaanika osakonna juhataja ja professor Tiiu Kull kaasa mõtlema taimede maaaluse elu teemal.

„Taimede maa-alune elu on nagu jäämäe veealune osa – see on maapealsest osast elurikkuselt ja biomassilt suurem ning seal toimuvad salapärased protsessid, kuhu on kaasatud väga erinevad organismid. Puudutan muuhulgas ka teemat, mis rolli mängivad taimede elus seened,“ kommenteeris Tiiu Kull tänast ettekannet.

Ettekandele järgneb diskussioon.

Iga kuu teisel kolmapäeval toimuvate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada Eesti Maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele. Loengusarja järgmine ettekanne toimub 8. veebruaril, mil Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi looma tervise ja keskkonna osakonna professor Ülle Jaakma räägib soovitud sugu järglastest ja ravimilehmadest. 




Eesti Maaülikool
F. R. Kreutzwaldi 1, Tartu 51006 e-post: info@emu.ee  E-R 8.00-16.30