Uudised

Eesti Maaülikool ja Eestimaa Looduse Fond alustavad metsloomade meditsiini alal koostööd

Homme, 19. jaanuaril kell 12 allkirjastavad Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimees Jüri-Ott Salm maaülikooli loomakliinikus koostöölepingu, mille sisuks on metsloomade meditsiini arendamine läbi mitmete erinevate meetmete.

"Viimased aastad on tõestanud, et metsloomade meditsiini arendamise järele on Eestis suur vajadus, napib professionaale, kes suudaksid hättasattunud metsloomi õigesti abistada, esmaabi või vajadusel ka pikemaajalist ravianda,“ kommenteeris lepingu olulisust Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi teadusdirektor ja professor Ülle Jaakma.

"Töö metsloomadega aitab saada ka ülevaadet metsloomi ohustavatest teguritest, muuhulgas inimtekkelistest põhjustest, ja haiguste levikust, mis on muutumas aktuaalsemaks näiteks seoses kliimamuutustega. Abistamise vajadus on väga aktuaalne ka naftareostuse likvideerimisel, mis võib põhjustada tervete haruldaste liikide asurkondade hävimise, näiteks kirjuhahk." lisas Eestimaa Looduse Fondi esimees Jüri-Ott Salm.

Lepingu eesmärkideks on muuhulgas metsloomade meditsiini ainekursuse lisamine maaülikooli veterinaarmeditsiini õppekavasse ning Eesti Maaülikooli õppejõudude, kraadiõppurite ja üliõpilaste osalemine Eestimaa Looduse Fondi metsloomade meditsiiniga seotud tegevustes, sealhulgas uuringutes ning teadustöös.