Uudised

Täna avatakse Eesti Maaülikooli loodussõbralik Tehnikamaja

Täna, 17. veebruaril avatakse ametlikult Eesti Maaülikooli vastrenoveeritud Tehnikamaja (Kreutzwaldi 56), mille uus ventilatsiooni-, kütte-, elektri- ja soojustussüsteem teevad sellest loodussõbraliku ja rohelise õppehoone.

"Uute võimalustena on hoonel olemas jahutussüsteem, energiat säästev lift, automaatne sisevalgustussüsteem ja ruumide sisekliima individuaalsed reguleerimisvõimalused. Samuti on maja katusele loodud valmidus tuule- ja päikeseenergia tootmiseks, sinna saab paigaldada ka teadusuuringute tarbeks vajaminevaid mõõteriistu," kommenteeris tehnikainstituudi direktor Margus Arak.

Täna kell 13.15 algaval ametlikul avamisüritusel toimuvad ettekanded, misjärel on võimalik uue Tehnikamajaga tutvuda. Üritus lõppeb instituudi direktori Margus Araku ja Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseni vastuvõtuga.

Renoveeritud Tehnikamajas on üldpinda 6030 ruutmeetrit ja majas tegutsevad Eesti Maaülikooli tehnikainstituut, Tartu kolledž ja Avatud Ülikool. Uutes ruumides töötab üle 80 Eesti Maaülikooli õppejõu ja teadlase ning õpib igapäevaselt ligi 700 üliõpilast.

Tehnikamaja poolteist aastat kestnud renoveerimine maksis 3 032 889,78 eurot, millest 92 protsenti moodustavad Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahendid ja kaheksa protsenti Eesti Maaülikooli omavahendid. Esimesed kaks kuud on renoveeritud hoones andnud varasemate perioodidega võrreldes küttekulude pealt ligi 30-protsendilise kokkuhoiu.