Uudised

Eesti Maaülikooli rahvusvaheline kursus arutab innovatsiooni maaelu arengus

Sel nädalal, 5.-9. märtsil räägitakse Eesti Maaülikooli rahvusvahelisel magistritaseme kursusel „Ettevõtlus ja innovatsioon maaelu arengus“ sellest, kuidas maaelu kvaliteeti läbi ettevõtluse parandada.

„Kui me räägime sellest, et urbaniseeruvas ühiskonnas on tarvis maaelu probleemidele rohkem tähelepanu pöörata, siis on oluline arvestada konkreetse paiga või regiooni tingimusi ja olusid,“ kommenteeris kursuse koordinaator, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik. „Probleemid kipuvad erinevates riikides siiski sarnanema, selline rahvusvaheline koosviibimine annab nende lahendamisele väga vajaliku perspektiivi,“ arvas ta.

Kursus on oma valdkonnas ainulaadne esiteks oma temaatika poolest – varem ei ole maaelu kontekstis innovatsiooni ning ettevõtluse aspekte niivõrd süstemaatiliselt läbi töötatud. Samuti ei ole varem selleteemalist diskussiooni nii rahvusvahelisel tasandil korraldatud.

Tudengeid rakendatakse nädala jooksul pigem aktiivsemas õppevormis – nad lahendavad juhtumeid, õpivad metoodikat ja käivad õppevisiidil Nopri Talumeiereis.  19 tudengi näol on esindatud Brasiilia, Hispaania, Kanada, Ukraina, Hiina, Tšehhi, Läti, Leedu ja ka Eesti. Lektorid on pärit Eestist, Lätist, Leedust, Taanist ja Vietnamist.

Kursust rahastab BOVA ülikoolide võrgustik.