Uudised

Teaduse tippkeskus kutsub osalema video- ja plakatikonkursil

Eesti Maaülikooli teaduse tippkeskus ENVIRON kuulutab välja videote ja plakatite konkursi „Lummavad taimed“, mis rõhutab taimede- ja taimeteaduse olulisust maikuus toimuva rahvusvahelise Taimede lummuse päeva eel.

Võistlustööde teemade fookuses võib olla taim kui hapniku tootja, keskkonna oluline osa ja mõjutaja, taim kui toit, taimest tehtud tooted, taim kui ilu allikas ja inspireerija. Vaatenurk võib olla nii globaalne kui üksikisikust lähtuv. Videoklippide ja pildikavade konkursil on oodatud osalema kõik õpilased, üliõpilased ja doktorandid, populaarteaduslike plakatite konkursil oodatakse osalema teadlaste kollektiive.

Võistlustöid võib esitada kuni 4. maini, neid hindab nii žürii kui publik. Auhinnad antakse üle Taimede lummuse päeval 18. mail Tartu raekoja platsil. Seal eksponeeritakse kõigile huvilistele ka võistlustööde paremikku.

Taimede lummuse päeva korraldavad Eesti Maaülikool ja teaduse tippkeskus ENVIRON koostöös Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooliga. Korraldajad ühinesid Euroopa taimeteaduse organisatsiooni algatusega, et tekitada võimalikult paljudel inimestel üle maailma huvi taimede vastu ning panna neid mõistma taimeteaduse tähtsust. Tänaseks on algatusega ühinenud ligi 40 riiki üle maailma.

Täpsem informatsioon konkursi tingimuste kohta: http://environ.emu.ee/konkurss