Uudised

Eesti Maaülikoolis selgus Tudengiinsener

Eile toimus Eesti Maaülikooli Tehnikamajas spagettidest silla ehitamise võistlus, mille võitjale omistati Tudengiinsener 2012 tiitel.

„See üritus andis tehnikahuvilistele tudengitele võimaluse enda insenerioskused proovile panna ja midagi reaalselt oma kätega ära teha, hea praktiline võimalus loengutes õpitut reaalses situatsioonis katsetada,“ kommenteeris Tehnikaüliõpilaste Seltsi juhatuse liige ja ürituse peakorraldaja Triinu Nõu.

Reeglid nägid ette, et kolme tunni jooksul tuleb ehitada sild, mis ületaks vähemalt poole meetrise vahemaa ning on vähemalt kümme sentimeetrit lai. Kasutada tohtis kaht pakki spagette ja kuumliimipüstolit.

Hindamisel oli määravaks omaduseks kandevõime ja võitjaks tuli 10,09 kg raskust kandnud sild. Selle ehitasid kolm maaehituse eriala tudengit – Villu Kukk, Lauri Naaber ja Triina Teder. Kõige nõrgem sild kandis 1,66 kg raskust. Disaini eriauhind läks võistkonnale Spagett 37. Silmapaistva tööna märgiti ära võistkonna Torn sild.

Üheksa võistlusel osalenud võistkonda esindasid nii Eesti Maaülikooli tootmistehnika, maaehituse, energeetika, tehnotroonika kui biotehniliste süsteemide erialasid. Kohal oli ka võistkond Tallinna Tehnikaülikooli Tartu Kolledžist.

Ürituse peakorraldajaks oli Tehnikaüliõpilaste Selts, kaaskorraldajad olid Tartu Kevadpäevad, Eesti Maaülikooli tehnikainstituut, Eesti Maaülikooli Kunsti- ja Disainigrupp ning Eesti Maaülikooli Üliõpilasesindus. Tudengiinsener valiti sel aastal esimest korda.

Pildid võistlusest ja võistlustöödest leiad siit: https://picasaweb.google.com/110057418599362539840/PildidSild