Uudised

Tehnikaüliõpilaste Selts võidutses Karsummil

Tehnikaüliõpilaste Seltsi 8-liikmeline meeskond koosseisus Marten Noorem, Keio Küüt, Erich Noorem, Tõnis Voitka, Rauno Kaselo, Taavi  Kasler, Sander Ilves, Tenno Mätlik võitis Karsummi iseehitatatud lennumasinate võistluse. Tehnikaüliõpilaste Seltsi lennumasin kandis nime Ultra light glider ehk ultrakerge purilennuk ja show käigus püüti taaselustada stseeni 80ndate kultusseriaalist MacGyver.

Lennuk valmis kuu ajaga. Raam tehti kergetest alumiiniumtorudest, põhikandestruktuuri aitas keevitada Tehnikainstituudi õppemeister, tiivakatteks oli polüestervaiguga immutatud riie. Tehnikaüliõpilaste Selts võitis ka stipendiumi Bauhofilt lennuki ehitamiseks, toetust saadi ka üliõpilasesindusest. Ehitus sujus edukalt meeskonnatööna. Tehnikaüliõpilaste Seltsi lennumasin oli ainus, mis tõusis enne rambi lõppu natukenegi õhku.

Lennumasina projekteerja Marten Noorem kommenteeris „Võistlus oli vägev! Näha on, et on teotahtelisi inimesi. Alati ei peagi omama erilisi oskusi ehituse tarbeks, ka mutrikeeramisest ning konstruktsiooni hoidmisest on suurt abi. Inimene õpib läbi terve elu ning tahet peab olema. Võit tuli hea üllatusena.“

Tehnikaüliõpilaste Selts osaleb Karsummil juba kolmandat aastat järjest, kuid võit oli tänavu esmakordne.