Uudised

Veterinaarmeditsiini konverents toob Tartusse 400 loomaarsti

26.-27. oktoobrini toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses rahvusvaheline konverents „Veterinaarmeditsiin 2012“. Konverentsile eelnevad väike- ja suurloomaarstide töötoad, mis toimuvad Eesti Maaülikooli loomakliinikus 25. oktoobril.

Konverents toimub kolmes – väikeloomaarstide, suurloomaarstide ja loomaarsti abiliste sektsioonis. „Konverentsil annavad tipppraktikud loomaarstidele praktilisi teadmisi kaasaegsest veterinaarmeditsiinist,“ rääkis Eesti Maaülikooli loomakliiniku juhataja Kalmer Kalmus.

Suurloomaarstide sektsioonis räägitakse Salmonella leidudest loomadel, lindudel ning loomasöödas, mastiidiuuringutest, hobuste haigustest ja anesteesiast, veiste nakkavast rinotrahheiidist ja valuvaigistite kasutamisest veistel, aafrika sigade katku likvideerimisest ja profülaktikast ning lammaste tervishoiust. Väikeloomaarstide sektsioonis käsitletakse anatoomiat, levinumaid hammaste patoloogiaid, arütmiaid, diabeeti, erinevaid traumasid ja hambumusvigu. Loomaarsti abiliste sektsioonis puudutatakse peamiselt veterinaarhambaravi ja suuõõne probleeme.

Kokku ootavad korraldajad üritusele kuni 400 osalejat Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Soomest, Rootsist ja Venemaalt.

Iga-aastaselt antakse loomaarstide ühingu poolt konverentsi raames välja ka elutöö auhind ning aasta loomaarsti tiitel.

Konverentsi „Veterinaarmeditsiin 2012“ korraldajaks on Eesti Loomaarstide Ühing ja Eesti Väikeloomaarstide Selts koostöös Eesti Maaülikooliga. Tänavune konverents on järjekorras juba kahekümnes.

Täpsemat infot toimuva kohta leiab ürituse kodulehelt: http://vetmed2012.lapub.ee