Uudised

Mullapäeval räägitakse mulla tähtsusest majanduse jätkusuutlikkuse tagamisel

Neljapäeval, 6. detsembril algusega kell 10 toimub Eesti Maaülikooli aulas „III Mullapäev“, mille ettekanded keskenduvad mullauuringutele nii põllul, metsas kui looduslikel aladel. Samuti saab mullapäeval sõna põllumajandustootja, kes räägib oma kogemustest ja ootustest mulla väetistarbe info kasutamisel.

„Tänavuse mullapäeva teemad on mitmekesised – alates mulla mikrobioloogia baasuuringutest, mullakaitse õiguslikust olukorrast kuni praktiliste väetistarbe soovitusteni välja,“ rääkis Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi mullateaduse ja agrokeemia osakonna juhataja Alar Astover. Tema sõnul on teadlased harjunud tulemusi esitama kitsamas ringis rahvusvahelistel konverentsidel, ent mullapäev on mõeldud info vahendamiseks kohalikele huvigruppidele. „Mulla tähtsust keskkonna tasakaalu ja majanduse jätkusuutlikkuse tagamisel mõistetakse üleilmsel, EL ja kohalikul tasandil üha paremini ning mullapäev on hea võimalus nende teemade üle arutlemiseks.“        

Konverentsil tuleb esitamisele üheksa suulist ettekannet, lisaks stendiettekanded ning arutelu sessioon.

Mullapäev on iga-aastane teaduslik-praktilise suunitlusega üritus, mille eesmärk on tutvustada uuemaid teadustulemusi ning arutada muldade kasutamise ja kaitsega seotud aktuaalseid küsimusi.

Mullapäeva korraldab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut koostöös Eesti Mullateaduse Seltsiga. Üritust toetab Euroopa Liit.