Uudised

Eesti Maaülikooli pereülikool kuulutati Tartu aasta laste- ja noortesõbralikuks teoks

10. detsembri õhtul kuulutas Tartu linn välja 2012. aasta noorsootöö auhinnad, laste- ja noortesõbraliku teo tiitli sai Eesti Maaülikooli pereülikool eri põlvkondi ühendava õppimisvõimaluse loomise eest.

„Selline auhind on suur tunnustus kogu maaülikoolile,“ ütles Eesti Maaülikooli pereülikooli eestvedaja, avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas. Tema sõnul on suur rõõm näha lapsi ja täiskasvanuid tulemas laupäeva hommikuti naerulsui õppima: „Meil on hea meel, et saame pakkuda neile uusi teadmisi ja sisukaid õppepäevi.“

Pereülikooli õppepäevad toimuvad septembrist juunini iga kuu teisel laupäeval. Samal ajal, kui täiskasvanutele toimuvad loengud, on lastel võimalus meisterdada, nuputada, mängida ja osaleda sarnasel teemal töötubades. Iga kord käsitletakse uut teemat - räägitakse tervislikust toidust, energiast, lemmikloomadest, mürast, rahast, metsast, kaladest ja järvedest.

Loenguid peavad Eesti Maaülikooli teadlased ja õppejõud ning lastega tegelevad sama eriala üliõpilased. Õppetöö toimub maaülikooli õppehoonetes, aga ka Järvseljal metsas, Rõhu katsejaamas ja Võrtsjärve ääres.

Pereülikooli toimumist toetavad Eesti Maaülikool, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Tartu Linnavalitsus.