Uudised

Uued arengusuunad ahju- ja pliidiehituses

5.-7. märtsini toimub Eesti Maaülikooli tehnikainstituudis rahvusvaheline pottseppade koolitus, mille teemaks on uued arengusuunad ahju- ja pliidiehituses.

Kolmepäevasel koolitusel osalevad lisaks Eesti meistritele valdkonna spetsialistid Venemaalt ja Šveitsist. Koolituse praktilises osas ehitatakse ökonoomne soojustsalvestav pliit koos praeahju, küpsetusahju ja puude hoiuruumiga. Lisaks sellele toimuvad erinevad teemaga seonduvad loengud, mida viivad läbi Martin Bürgler ja Christian Schäli Šveitsi Ahjuehitajate ja Plaatijate ühingu erialasest nõustamiskeskusest. Koolituse järeltõlge toimub eesti, saksa ja vene keeles.

Koolitust korraldab MTÜ Eesti Pottsepad koostöös EcoHousing programmi ning Eesti Maaülikooliga. MTÜ Eesti Pottsepad eesmärgiks on pottseppade kutseoskuste ja töö traditsioonide järjepidevuse säilitamine ning edasiandmine.

Täpsem koolitusprogramm ning registreerimise informatsioon on kättesaadav MTÜ Eesti Pottsepad koduleheküljelt: http://pottsepad.ee/index.php?page=arengusuunad-ahjuehituses.