Uudised

Eesti Maaülikool ootab gümnaasiumiõpilasi tudengivarjudeks

Järgmisel nädalal, 18.-22. märtsil toimub Eesti Maaülikoolis tudengivarju nädal. Üliõpilased kutsuvad nädala jooksul gümnaasiumiõpilasi tudengivarjudeks, et saada osa ühest tõelisest ülikoolielu päevast.

Tudengivarju nädal viib kokku tudengid ja gümnasistid,  kes on huvitatud maaülikoolis õppimisest. Traditsiooniks kujunenud algatuse eesmärk on tutvustada huvilistele valitud eriala juba enne õppima asumist.  Tudengivarju nädal võimaldab vahetu kogemuse kaudu leida endale sobiv eriala ning saada oma valikule kinnitust. Eesti Maaülikooli üliõpilasesinduse eestvedamisel toimuv tudengivarjunädal toimub maaülikoolis juba kolmandat aastat ning leiab kindlasti aset ka sügisesel koolivaheajal.

Maaülikooli üliõpilasesinduse sekretäri Merily Remma sõnul on tudengeid võimalik varjutada ka mitmel päeval, kui abiturienti huvitab rohkem kui üks eriala. „Õpilane saab varjupäeval koos huvipakkuvat eriala õppiva tudengiga osaleda loengutes, tutvuda õppekavadega ja teha läbi täisväärtusliku ülikoolipäeva. Sel kevadel tudengivarju nädalale registreerunud õpilaste jaoks on populaarseimaid erialad veterinaarmeditsiin ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine,“ lisas Remma.

Selleks, et tulla tudengivarjuks, tuleb eelnevalt registreeruda. Lisaks tudengite varjuks olemisele saab maaülikoolis õppimise võimalustega tutvuda ka lahtiste uste päeval 20. märtsil.

 

Lisainformatsioon: Merily Remma, Eesti Maaülikooli Üliõpilasesinduse sekretär, merily.remma@emu.ee, 731 3049.