Uudised

Eesti Maaülikoolis toimub lahtiste uste päev

20. märtsil toimub Eesti Maaülikoolis traditsiooniline lahtiste uste päev, mille raames saab ülevaate maaülikooli erialadest ja sisseastumistingimustest ning on võimalik tutvuda õppeklasside, -laborite ja ülikoolilinnakuga.

Uksed avatakse peahoones juba kell 10, mil algab erialade minimess, kus on võimalik vestelda tudengitega, uurida sisseastumistingimusi ning õppisimisvõimalusi. Kell 11 avatakse üritus ametlikult peahoone aulas, kus  tervitussõnad lausub teadusprorektor Ülle Jaakma. Avaüritusel antakse ülevaade õppimisvõimalustest Eesti Maaülikoolis.

Pärast avaüritust tervitavad külalisi instituudid, kus antakse täpsem ülevaade nii õppetööst kui erialadest.

„Maaülikooli lahtiste uste päeval saavad huvilised vastused näiteks küsimustele, miks hobuse jalad pakasega ei külmeta või mida näeb maamõõtmisaparaadi sisse vaadates. Seega leiab iga gümnasist avastamisrõõmu,“ lausus maaülikooli turunduse peaspetsialist Kariina Tšursin.

Lahtiste uste päeval saab külastada maastikuteatrit – suurt 160-kraadist panoraamekraani, millega maastikuarhitektuuri tudengid tööd teevad. Avatud on ka tootmis-ja farmitehnika laborid, mikromeierei, loomakliinik ning anatoomiamuuseum, kus on lai väljapanek loomaskelettidest ning kus saab lähemat tutvust teha veterinaaria ajalooga. Uksed on lahti ka Eesti Maaülikooli legendaarsel Torni-ühiselamul, spordiklubil ning üliõpilasesindusel.

Samal päeval toimub lahtiste uste päev korraga kuues Tartu kõrgkoolis – lisaks Eesti Maaülikoolile ootavad huvilisi ka Tartu ülikool, Eesti lennuakadeemia, Kaitseväe ühendatud õppeasutused, Tartu tervishoiu kõrgkool ja Tartu kõrgem kunstikool.

Koostöös Taisto ja Swedbankiga on tänavu võimalik Tartusse sõita tasuta eribussidega Tallinnast, Narvast, Pärnust, Viljandist ja Võrust. Tagasi sõidavad bussid algusega kell 17.30 Vanemuise parklast. Lisainfo ning registreerumine: www.ut.ee/buss

Täpsem ajakava: http://www.emu.ee/sisseastujale/lahtiste-uste-paev/

 

Lisainfo: Kariina Tšursin, turunduse peaspetsialist, tel 731 3004, kariina.tsursin@emu.ee