Uudised

Maaülikool andis välja koduloomade anatoomia kõrgkooliõpiku

Ilmus Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi õppejõudude dotsent Enn Ernitsa ja Esta Nahkuri koostatud kõrgkooliõpik „Koduloomade anatoomia“. Raamatu esitlus toimub 21. märtsil kell 14.30 maaülikooli raamatukogus.

Teose ilmumise muudab märkimisväärseks asjaolu, et viimane veterinaaranatoomiat käsitlev õpik ilmus ligemale pool sajandit tagasi, 1968. aastal. Raamatu ühe autori Esta Nahkuri sõnul tugineb „Koduloomade anatoomia“ osaliselt varem avaldatud õpivahendites ilmunud materjalidele, mida on oluliselt täiendatud ja parandatud. „1968. aasta õpikuga võrreldes käsitleb vastilmunud teos lisaks põllumajandusloomadele ka enamlevinud koduloomi,“ lisas Nahkur.

Rikkalikult illustreeritud kirjeldava anatoomia õpik on mõeldud eelkõige Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini eriala üliõpilastele, kuid seda saavad varem õpitu meeldetuletuseks ja enesetäienduseks kasutada ka loomaarstid.

Õpik on valminud Eesti Vabariigi Haridus- ja Teadusministeeriumi programmi „Eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostamine ja väljaandmine 2008–2012“ toel.