Uudised

Maaülikooli lõpetab täna 23 soomlast

Reedel, 7. juulil lõpetab Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi kokku 23 tudengit Soomest, kokku lõpetab instituudi 111 tudengit.

Eesti Maaülikooli lõpetav Hanna Viinamäki nimetab maaülikooli õppima asumise põhjusena asukohta ja mõistlikku hinda: „Ma kaalusin ka õpinguid Inglismaal, aga Eesti on kodule nii palju lähemal ja ka odavam.“ Viinamäki soovitab õpinguid ka kõigile teistele: „Loomakasvatuse õppetase on siin väga kõrge, kuid erialale lisaks õppisin ka ettevõtlust ja toimetulekut mitmete erinevate probleemidega. Sain ülikoolist tõdemuse, et edukas olemiseks peab tõsiselt vaeva nägema.“

 

Seni on soomlasi maaülikoolis õpetatud eesti keeles, ent sellest sügisest hakatakse veterinaarmeditsiini õpetama lisaks eestikeelsele õppekavale ka inglise keeles. Maaülikool on soomlasi õpetanud juba üle 20 aasta – esimesed soomlased lõpetasid loomaarsti eriala 1997. aastal.

 

Veterinaarmeditsiini eriala lõpetab sel aastal kokku 48 tudengit, neist 1 cum laude. Diplomi saab ka bakalaureuseõppe toiduainete tehnoloogia esimene lend, kokku 23 noort.