Uudised

Eesti Maaülikoolis on kõrgeim konkurss keskkonnakaitse õppekavale

Eesti Maaülikooli bakalaureuse-, ehitusinseneri-, loomaarsti- ja rakenduskõrgharidusõppesse ning magistriõppesse on praeguseks esitatud kokku 1727 avaldust. Sisseastumisperioodi esimese nädala lõpuks on konkursi poolest populaarseim keskkonnakaitse õppekava, millele soovib õppima asuda 187 noort.

Konkurss keskkonnakaitse õppekaval on praeguse seisuga 4,16 inimest kohale. Kõige arvukamalt on aga avaldatud soovi õppida maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise õppekaval – tervelt 316 noort, kuid et õppekohti on sellel õppekaval pea kaks korda rohkem kui keskkonnakaitse õppekaval, jääb viimastel aastatel populaarseima staatuses olnud ettevõtluse õppekava konkursilt teisele kohale – seal konkureerib ühe koha pärast 3,95 noort.

Noorte valikute esiviisikusse kuuluvad lisaks sel aastal esmakordselt tasuta õpetatav loodusturism (konkurss 3,48), aga samuti toiduainete tehnoloogia (konkurss 3,3) ning veterinaarmeditsiin (konkurss 2,47). „Sisseastumisperiood kestab aga veel ühe nädala, mistõttu konkurss võib ainult suureneda, õppekavade pingerida aga muutuda,“ kommenteeris õppeosakonna juhataja Anneli Lorenz.

Bakalaureuseõppesse võetakse maaülikoolis dokumente vastu kuni 5. juulini, magistriõppes lõpeb vastuvõtt 4. juulil. Rohkem infot leiab internetist: http://www.emu.ee/sisseastujale