Uudised

Eesti Maaülikool tervitab 797 uut bakalaureusetudengit

Täna, 2. septembril toimuval õppeaasta avaaktusel tervitab Eesti Maaülikool 797 bakalaureuse, 308 magistri- ning 35 doktoriõppe uut üliõpilast. Nendele lisandub 28 välistudengit, kes tulevad Eesti Maaülikooli õppima loomaarstiteadust või maastikuarhitektuuri. Esmakordselt avatakse pikaaegsete traditsioonidega loomaarstiõppes eestikeelse õpperühma kõrvale õpperühm, kelle õppetöö toimub inglise keeles. Kokku alustab või jätkab Eesti Maaülikoolis käesoleval õppeaastal õpinguid 4678 üliõpilast. 

“Varasemaga võrreldes osutusid tänavu senisest populaarsemaks magistriõppe õppekavad, mis annab kinnitust Eesti Maaülikooli kui praktilise suunaga õppekavu ning paindlikku õppekorraldust pakkuva kõrgkooli kohta, sest magistriõppe puhul hinnatakse suuresti võimalust õpingute kõrvalt töötada“, sõnas Eesti Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre. Kaimre hinnangul mõjutab õppimishuvi kasvu magistriõppesse ilmselt ka see, et mitmel seni ainult tasulisel õppekaval ei pea sisseastuja käesoleval aastal õppemaksu tasuma.

Teadustöötajate järelkasvu tagamiseks ülikooli vastutusvaldkondades avas Eesti Maaülikool doktoriõppes lisaks haridus- ja teadusministeeriumiga sõlmitud tulemuslepingu 24 õppekohale 11 täiendavat  õppekohta, mida rahastatakse teadus- ja arendustöö projektidest.

Eesti Maaülikoolis osutusid sel aastal populaarseimateks õppekavadeks loodusturism, keskkonnakaitse ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine, kus laekunud avalduste arv oli Eesti suurimaid.

Õppeaasta avaaktus toimub täna, 2. septembril, kell 12 Kreutzwaldi 64 õppehoone aulas.