Uudised

Eesti Maaülikoolis toimub teaduslik-praktiline seminar, mis annab ülevaate OECD tegevusest ning koostöövõimalustest

Neljapäeval, 19. septembril algusega kell 10.00 toimub Eesti Maaülikoolis teaduslik-praktiline seminar „OECD tegevusest ning koostöövõimalustest Eesti teadlaskonna analüüsivõimekuse tõstmisel“. Seminaril esinevad ettekannetega Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi doktorant Raul Omel ja Tiina Vares, kes on Põllumajandusministeeriumi esindaja Eesti Vabariigi Esinduses OECD juures.

Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik selgitab seminari eesmärki: „See aitab parandada tavainimese arusaama OECD-st kui organisatsioonist ja selle funktsioonidest otsuste kujundamisel.“ Teadlaste ja õppejõudude puhul toob Värnik välja, et seminar võiks neis tekitada suuremat huvi selle vastu, kuidas OECD allikaid oma teadustöös kasutada ning läbi selle analüüsida, mida oleks Eesti ühiskonnas vajalik arendada. „Samuti annab see teadlastele võimaluse arendada koostöösidemeid nii omavahel kui ka OECD analüütikutega. Seetõttu ongi seminarile oodatud eelkõige teadlased ja õppejõud, kuid kindlasti ka noorteadlased ning põllumajandussektori esindajad, keda OECD-ga seonduvad teemad puudutavad.“

OECD (Organization for Economic Co-operation and Development, Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon) teemaline seminar annab ülevaate selle töökorraldusest ja töösuundadest nii põllumajanduse, keskkonna, kalanduse kui ka  kaubanduse valdkonnas. Fookuses on uute uurimissuundade nagu põllumajandus- ja kalanduspoliitika „rohestamise“ põhimõtted ja võimalused, selgitatakse rohelist majanduskasvu ning innovatsioonisüsteemide ja -poliitikate arengusuundi.

Seminaril keskendutakse õppejõududele suunatud OECD trükiste ja andmebaaside ning teaduskoostöö vormide ja rakendusuuringute vajaduste tutvustamisele. Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi doktorant Raul Omel hindab enda ettekandes Eesti põllumajanduse tootlikkust ja selle kasvu mõjutavaid faktoreid, sealhulgas riigi rolli.

Seminar toimub Eesti Maaülikooli peahoone (Kreutzwaldi 1A) aulas.

Registreeruda saab:  https://docs.google.com/forms/d/1WJhSMHzkXSHw8dnrxBXlgssHq8gtLFNq5SqzMT1KsU0/viewform