Uudised

Konverentsil arutletakse linnahaljastuse üle

Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuri osakonna eestvedamisel toimub 10.-11. oktoobril Tartus rahvusvaheline konverents „Urban Forestry in Transition – Addressing the needs of changing societies“, millel arutletakse linnametsade ning üldisemalt linnahaljastuse teemadel.

Konverentsi üks eesmärkidest on linnametsade majandamise kogemuse ning valdkonna uurimistulemuste vahendamine Euroopa riikidest Eestisse ja Baltimaadesse. „Esinema tulevad valdkonna tuntuimad nimed üle Euroopa, näiteks Rootsi Põllumajandusülikooli maastikuarhitektuuri osakonna juhataja Cecil Konijnendijk van den Bosch,  Kopenhaageni Ülikooli maastikuarhitektuuri professor Ulrika Stigsdotter, aga samuti Maria Jaakkola Helsingi linnavalitsuse linnaplaneerimisosakonnast,“ kommenteeris konverentsi üks korraldajatest, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuri osakonna juhataja professor Simon Bell.

Konverentsil ettekandega esinev Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri doktorant Gloria Niin leidis, et vajadus sellise konverentsi järele on suur, kuna linnametsad ei ole meil eriti teadvustatud, nende kohta puuduvad eeskirjad: „Viimased kakskümmend aastat on nad jäänud praktiliselt tähelepanuta,“ kommenteeris ta. Linnahaljastusele üleminekuühiskonnas keskenduval konverentsil räägitakse muu hulgas ka haljastuse tervislikust ja sotsiaalsest aspektist.

Konverentsi korraldatakse projektide CARe-FOR-US II ja GreenMan raames.