Uudised

Mullapäeval kuulutatakse välja Aasta muld 2014

Neljapäeval, 5. detsembril toimub Eesti Maaülikooli aulas IV Mullapäev, kus mullauuringute ja muldade kasutamisega seotud aktuaalsete küsimuste kõrval räägitakse põllumajandustoetustega seotud uutest mullakaitsemeetmetest ning kuulutatakse välja Aasta muld 2014.

„Tänavusel mullapäeval tutvustatakse uuemaid teadustulemusi mulla kandevõimest, räägitakse väetistarbe- ja mullakaartidest, aga ka biosöe ja väetiste kasutamise mõjust mullale ja taimekasvule ning samuti vihmaussikomposti valmistamisest,“ ütles Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi mullateaduse ja agrokeemia osakonna juhataja professor Alar Astover. Esmakordselt tutvustakse „Aasta muld“ algatuse ning kuulutatakse välja Aasta muld 2014. Astoveri sõnul on algatuse eesmärgiks laiemale avalikkusele teadvustada, et mullad pole kõik ühetaolised, vaid nende mitmekesisus väljendub väljanägemise, omaduste ja kasutussobivuse erinevustes: „Muldade eristamiseks on oma klassifikatsioon ja Eesti kohalikus jaotuses on üle 100 erineva mullaliigi.“ Lisaks on võimalik tutvuda stendiettekannetega ning kuulata, mida arvab mullast kui põllumehe põhilisest tootmisvahendist põllumees ise.

Mullapäev on iga-aastane teaduslik-praktilise suunitlusega üritus, mille eesmärk on tutvustada  uuemaid teadustulemusi ning arutleda muldade kasutamise ja kaitsega seotud aktuaalseid küsimusi.

IV Mullapäeva korraldab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut koostöös Eesti Mullateaduse Seltsiga. Üritust toetab Euroopa Liit ning projekt Baltic Manure.

 

Mullapäev algab kell 10 Eesti Maaülikooli aulas (Kreutzwaldi 1a, Tartu).