Uudised

Konverentsil arutletakse, kuidas elavdada paneelelamualasid ja mida teha põlevkivikaevandustega

Laupäeval, 18. oktoobril algusega kell 12 toimub Tartu loodusmajas Eesti maastike ja Euroopa maastikukonventsiooni teemaline konverents, kus räägitakse paneelelamualade elavdamisest, põlevkivikaevanduste taastamise võimalustest ning elu võimalikkusest maal. Konverentsi korraldatakse rahvusvahelise Euroopa maastikukonventsiooni käsitleva projekti E-CLIC raames. 

E-CLIC projekti koordinaator Merle Karro-Kalberg rääkis, et projekti peamine eesmärk on tutvustada laiemale üldsusele Euroopa maastikukonventsiooni põhialuseid, milleks on maastike kaitse, hooldus ja planeerimine. „Projekti osana toimus maastike teemaline ideekonkurss õpilastele ja üliõpilastele, kes pidid välja pakkuma omapoolse lahenduse ühele kolmest Eesti maastikega seotud probleemist: põlevkivikaevandused, paneelelamurajoonide hoovid ja elust tühjaksvalguv maapiirkond.“ Konverentsil astuvad parimad konkursist osavõtjad oma ettekannetega publiku ette.

Konverentsi peaesinejaid on kolm: Maria Derlõš (Lasnaidee eestvedaja Linnalaborist, Lasnamäe elanik) räägib kogukondlikust paneellinnakust, Ave Kongo (maastikuarhitekt, Annelinna aktivist) esineb ettekandega „Annelinnast ja elanike interaktiivsest kaasamisest“ ja Küllike Kullerkupp (TTÜ Virumaa kolledži Põlevkivi kompetentsikeskuse spetsialist) annab ülevaate põlevkivitööstuse jäljest ning püüab leida vastust küsimusele, kas põlevkivitööstus on tüütu probleem või atraktiivne võimalus.

Konverentsil antakse välja ka 400-eurone auhind E-CLICi maastikuteemalisest konkursist osavõtjatele.

E-CLIC projekti peamiseks eesmärgiks on muuta ja kujundada inimeste suhtumist Euroopa asjaajamisse ning kutsuda inimesi üles hindama maastikukonventsiooniga sarnaste strateegiate mõju oma igapäevaelule.

Konverentsil osalemine on tasuta. Konverentsile palutakse registreeruda: https://docs.google.com/forms/d/1_d04Hy_bk6HMgYmUJDmD1SceaR4AvvtN7e6zXaAtUNc/viewform

Täpne ajakava: https://www.facebook.com/events/336282956543537/