Uudised

Tudengimess loob koostöösilla ülikooli ja ettevõtjate vahel

Kolmapäeval, 4. märtsil toimub Eesti Maaülikooli spordihoones Tudengimess, mille eesmärgiks on kokku viia tudengid ja tööandjad. Tudengimess toimub Tartus teist korda ning kuigi peamiselt osalevad Eesti Maaülikooli õppekavadega seotud ettevõtted, pakutakse praktika- ja töövõimalusi ka teiste ülikoolide tudengitele.

Messi projektijuht Reesika Adojaan selgitas, et messi peaeesmärgiks on tutvustada tudengitele erinevaid praktika- ja töövõimalusi ning pakkuda neile vahetut suhtlemisvõimalust ettevõtete ja ettevõtjatega. „Samuti soovime messiga edendada nii ettevõtjate koostööd maaülikooliga kui ka omavahel.“ Messi korraldajad soovivad kokku viia üliõpilased ja ettevõtjad ning seeläbi vähendada kõrgharidusega noorte töötute arvu.

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen sõnab: „Tudengimess pole pelgalt töökohtade laat, vaid laia ampluaaga foorum, kus tööandjad ning ülikool saavad võimaluse diskuteerida selle üle, kuidas muuta õppekavu, et rahuldada tulevikus paremini turu vajadusi.  Lisaks sellele saavad Tudengimessil vabas õhkkonnas kokku eri sektorite ettevõtjad, et vahetada mõtteid nii oma valdkonna kui haridusmaastikul toimuva üle.“

Adojaani kinnitusel on messil osalemas palju uusi ettevõtjaid. Lisaks vahetule suhtlusele tulevaste tööandjatega on messil osalejatel võimalik osaleda ka kolmes töötoas, kus tutvustatakse näiteks digimetsa ehk e-Metsatuba ning räägitakse metsamajandamise tänapäevast, kasutusel olevatest vahenditest ja oskustest, samuti antakse ülevaade aretus- ja söötmisekspertide igapäevastest innovaatilistest töövahenditest, selgitatakse müügitöö olulisust, räägitakse ka maksudest ja karjääriplaneerimisest. Seminaride täpse ajakava leiab: http://www.tudengimess.eu/tootoad/

Messilaval räägib Jüri Anepaio (DeLaval) teemal „Tudengist juhiks“, Aleksei Turovski teemal „Rõõmsa lauluga olelusvõitlusesse“ ja Mihkel Raud teemal “Kooliaeg – aeg tegudeks”. Messi lõpetab ansambel Traffic.

Messil on osalemas ligi 50 ettevõtjat, esindatud on erinevad riigiasutused.

Mess on avatud kella 10st kuni 16ni Eesti Maaülikooli spordihoones (Kreutzwaldi 3). Üritus on tasuta ja avatud kõigile huvilistele.

Lisainfo: www.tudengimess.eu; Reesika Adojaan, projektijuht, reesika@tudengimess.eu, +372 55 584 431