Uudised

Konverents Agronoomia 2015 toob teaduse põllumeestele lähemale 

Neljapäeval, 12. märtsil algusega kell 10.00 toimub Eesti Maaülikoolis teaduslik-praktiline konverents Agronoomia 2015, mis on suunatud nii valdkonna teadlastele kui praktikutele teadmiste vahetamiseks ning koostöö tihendamiseks.

„Kuna käsil on rahvusvaheline mulla-aasta ning Eestis tähistame ka rukkiaastat, pöörame avaettekannetes tähelepanu just neile Eesti põllumajanduse olulistele alustaladele,“ sõnas Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi professor Alar Astover. „Kindlasti vaatleme konverentsil ka erinevaid kvaliteedi, saagikuse ja täppisviljeluse teemasid ning ökosüsteemide teenuseid, mis põllumehe elu hõlbustavad.“

Põllumajandusuuringute keskuse mullaseire büroo juhataja Priit Penu annab ülevaate Eesti muldades leiduvatest pestitsiidijääkidest, püüdes vastata küsimusele, kas meie mullad on taimekaitsevahenditest liigselt saastunud. „Ligikaudu kolm neljandikku Eesti põllumajandusmaa muldadest sisaldavad pestitsiidijääke, kuid nende kogused on võrreldes Lääne-Euroopaga väikesed ning muld saab nendega ise hakkama,“ sõnas Penu.

2013. aasta põllumeheks valitud Tõnu Posti „Põllumehe mõtisklus“ juhib konverentsipäeva lõpuks agronoomiavaldkonna sõlmkohtadele tähelepanu praktiku silme läbi.

Konverentsi Agronoomia 2015 korraldab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudiga. Konverentsi ettekannetest antakse välja kogumik.

Ürituse läbiviimist toetab Euroopa Liit.

 

Täpsem info: http://pk.emu.ee/teadusinfo/agronoomia2015/