Uudised

Teaduslahingus võtavad mõõtu riigi parimad 7.-9. klasside noored

Reedel, 15. mail toimub Eesti Maaülikoolis Teaduslahingu superfinaal, milles võtavad mõõtu maakondlikes eelvoorudes parima tulemuse saanud 7.–9. klasside võistkonnad. Teaduslahingut korraldavad Eesti Maaülikool ja noorteadlasi ühendav projekt „Elus teadus“.

„Teaduslahing on omapärane võistlus, sest see võtab kokku erinevad valdkonnad ja nõuab seeläbi õppeaineteüleseid teadmisi. Teaduslahingu eesmärk on näidata, et enam ei piisa pelgalt bioloogia- või füüsikateadmistest, vaid on vaja ka oskust neid teadmisi reaalsesse ellu rakendada,“ sõnas Teaduslahingu projektijuht Kristi Parro. Teaduslahingu superfinaalis võtavad õpilased mõõtu nelja käed-külge ülesande lahendamises. Pärastlõunal näeb võistkondade posterettekandeid, mille jaoks on finalistid kolme kuu jooksul oma kodukandi keskkonda uurinud.

Paralleelselt teaduslahingu superfinaaliga on avatud ka Teaduskorrus, kus kahel korrusel tegutsevad õpitoad ja tehakse katseid.

Teaduskorrusest võtavad osa Eesti parimad teaduse populariseerijad: Kolm Põrsakest, Rakett 69, TÜ teaduskool, Psühhobuss, TÜ loodusmuuseum, Teaduskeskus AHHAA, MTÜ Robootikud, teadusteater „Teeme keemiat“, Eesti Teadusajakirjanike Selts, Tartu Observatoorium ja Loodusajakiri. Avastama ja uudistama on oodatud pisipõnnid, õpilased, tudengid, pered ja kõik huvilised.

 

Teaduslahing on võistlus koolinoortele, mis toob õpilased põnevasse loodus- ja täppisteaduste maailma. Igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele pannakse käed külge ning leitakse läbi katsetamise ja meeskonnatöö lahendus.


Superfinaal ja Teaduskorrus toimuvad  Eesti Maaülikooli spordihoones (Kreutzwaldi 3).

 

Ürituse ajakava on leitav aadressil: http://teaduslahing.emu.ee/et/ajakava/

 

Lisainfo: Kristi Parro, Teaduslahingu projektijuht, tel: 5646 6479, e-post: elus.teadus@gmail.com