Uudised

Maaülikoolis on pingelisim konkurss keskkonnakaitse ja toiduainete tehnoloogia õppekavadele

Eesti Maaülikoolis on tänase seisuga kõrgeim konkurss (5,65 avaldust kohale) keskkonnakaitse õppekavale, millele järgneb toiduainete tehnoloogia õppekava (5,60). Viimane on ka üks nutika spetsialiseerumise erialadest, kus parimatele sisseastujatele on tagatud 160-eurone kuustipendium. 

„Kui möödunud on pool vastuvõtuperioodist, näitab suurt kasvutrendi huvi veterinaarmeditsiini, keskkonnakaitse ja toiduainete tehnoloogia vastu,“ ütles Eesti Maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Eda Aitsen. „Oodatust väiksem konkurss on insenerierialadele, samas on nende lõpetanute järele tööandjate seas väga suur nõudlus.“ Magistriõppes on populaarseimaks maastikukaitse ja -hoolduse õppekava.

Kokku on praeguseks maaülikoolis esitatud kõrghariduse esimese astme õppekavadele 1615 avaldust ning magistriõppesse 280 avaldust. Maaülikool ootab avaldusi 20 bakalaureuse-, rakenduskõrghariduse- ja integreeritud õppe õppekavale ning 20 magistriõppekavale.

Vastuvõtt Eesti Maaülikooli kestab 7. juulini. Sisseastumisavaldusi võetakse vastu nii sisseastumisportaali www.sais.ee kaudu kui Eesti Maaülikooli peahoones (tööpäeviti kell 9.00-15.00, Kreutzwaldi 1a, ruumis 104).