Uudised

Maaülikooli aastapäeval joostakse 65 kilomeetrit

Kolmapäeval, 21. septembril algusega kell 10.00 stardib Eesti Maaülikooli linnakust ülikooli 65. aastapäevale pühendatud jooks, mille raames jooksevad üliõpilased, vilistlased ja töötajad Tartu lähiümbruses teatejooksu formaadis 1-kilomeetriste lõikudena kokku 65 kilomeetrit. 

Eesti Maaülikooli üliõpilasesinduse esimees Mareli Ots sõnas, et üliõpilasesindus soovis ülikooli 65. aastapäevaks korraldada midagi suurt ja enneolematut: „Joosta üheskoos Eesti Maaülikooli auks 65 kilomeetrit näitab tugevalt meie ühtekuuluvustunnet ja hoolimist oma ülikooli vastu, teisalt aga propageerib ka tervislikku eluviisi. Homme on päev, kus ühe eesmärgi nimel saavad kokku meie tudengid, töötajad ja vilistlased, unustatakse ära staatused ning joostakse nagu üks mees meie ülikooli nimel.“ Jooksu esimese teatevahetuse jooksevad koos üle 65 aastased vilistlased, seejärel joostakse ühekaupa.

Jooks algab Eesti Maaülikooli spordihoone parklast kell 10.00 ja lõppeb orienteeruvalt kell 17.00. Rada on koostatud maanteeameti soovituste järgi ning linnast välja Narva maanteele joostakse politsei saatel. Seejärel läbitakse kaks 30-kilomeetri pikkust ringi, ning finišeeritakse taas maaülikooli linnakus. Jooksjaid saadavad terve tee saateauto ja jalgrattur.