Uudised

Tartu kõige jalgrattasõbralikum asutus on Eesti Maaülikool

Tartu Linnavalitsuse konkursi "Kõige jalgrattasõbralikum ettevõte 2017" võitis Eesti Maaülikool. Võitja sai eilsel jalgrattahooaja avaüritusel auhinnaks rattahoidja neljale rattale, kringlid ning suvise jalgrattasõidu koos linnapeaga.

Traditsiooniliselt otsib Tartu linn algava jalgrattahooaja puhul kõige jalgrattasõbralikumat asutust või ettevõtet, kelle tegevus oma töötajate jalgrattasõidu soodustamisel võiks olla eeskujuks ka teistele organisatsioonidele.

Eesti Maaülikool on järjepidevalt ja läbi aastate väärtustanud jalgratastega liikumist. Linnaku iga hoone juurde on mõnus mööda kergliiklusteed kulgeda, mahukates rattaparklates leiab ikka koha – kokku saab linnakus parkida koguni 540 jalgratast, sealhulgas 128 lukustatavates spetsiaalsetes siseruumides. Head rattateed tagavad turvalise liiklemise pea igast suunast, teedevõrgustikku saab vaadata spetsiaalselt valminud linnaku rattateede kaardilt: http://www.emu.ee/et/ylikoolist/roheline-ylikool/jalgratas/emu-jalgratt… Maaülikoolil on ka kolm laenutatavat jalgratast, mida saavad linnakus liikumiseks kasutada kõik soovijad. Üha enam kogub populaarsust neljandat korda toimuv jalgrattakonkurss „Väntame kilomeetreid, mille eesmärk on ergutada inimesi kasutama jalgratast kui keskkonnasõbralikku igapäevast transpordivahendit. Sel aastal esitati väljakutse ka Tallinna Ülikoolile. Lisaks osteti sel aastal rattasõitjatele 200 sadulakatet, mis kaitsevad vihma ja tolmu eest. Jalgrattasõidu propageerimiseks on tehtud ka plakateid ja video https://www.youtube.com/watch?v=mAgp6ftg1-U

Kõige jalgrattasõbralikuma asutuse selgitas Tartu linn välja juba viiendat korda. 2013. aastal sai selle tiitli kaardifirma Regio, 2014. aastal maastikuarhitektuuribüroo Artes Terrae, 2015. aastal trükiettevõte Kroonpress ning 2016. aastal tarkvaraettevõte Nortal.

 

Foto: Juhan Voolaid