Uudised

Kalev Rattiste juhendatav pälvis rahvusvaheliselt uurimistööde konkursilt kuldmedali

Hugo Treffneri Gümnaasiumi 10. klassi õpilane Art Villem Adojaan võitis Hollandis toimunud 8. rahvusvahelisel keskkonnaalaste uurimistööde ja projektide konkursil (INESPO) kuldmedali. Kokku osales olümpiaadil 35 riiki 140 erinevat keskkonnaalast uurimistööga.

Märtsist juunini Hollandis toimunud rahvusvahelisel konkursil esindas Eestit üleriigilise keskkonnaalaste uurimistööde konkursi tulemuste põhjal Art Villem Adojaani uurimistöö „Kalakajaka noka ja jalgade värvuse ning linnu seisundi seostest“.

Kuldmedali saavutanud töös uuris Art Villem kalakajakate seisundit ning selle seost noka ja jalgade värvusega. Oma tööst tegi Art Villem konkursile ülevaatliku video: https://drive.google.com/file/d/0B_8ZCvSEj1AGOHRPR191WGJnNlk/view

Kuldmedali vääriliseks tunnistatud tööd juhendas Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadur Kalev Rattiste. Art Villemi ornitoloogiahuvi on toetanud tema isa Kristjan Adojaan ning alates 7. klassist käib Art Villem ka Tartu loodusmaja huvikooli ornitoloogiaringis.

Üle-eestilist keskkonnaalaste uurimistööde konkurssi korraldab Tartu loodusmaja koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga. https://uurimistoodekonkurss.wordpress.com/



Allikas: uurimistoodekonkurss.wordpress.com