Uudised

Rektor tunnustas teenekat maadlustreenerit tänukirjaga

On saanud traditsiooniks, et maadlejad kogunevad vahetult enne aastalõppu maaülikooli spordihoonesse võistlema Elu Parimate Aastate (EPA) maadlusturniiril. Seekordne, arvult neljas seda nime kandev võistlus algas õige pidulikult. Nimelt tänas rektor Mait Klaassen teenekat maadlustreenerit Jakob Proovelit ja andis talle üle tänukirja.
Maadlejad ja publik aplodeerisid Prooveli auks. Teiste seas ka kunagine maadleja ja praegune suurärimees Oleg Gross, kes maandus oma kopteriga otse spordihoone kõrvale. Seejärel läks matil tõsiseks rassimiseks. Võisteldi kreeka-rooma stiilis ning matil käisid ka naisvõistlejad.
Jakob Proovel sündis 19. oktoobril 1944 Avinurme kandis. Ta lõpetas Tartu 3. keskkooli ja Tartu riikliku ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Kooliajal alustas ta maadlustreeninguid treener Ülo Kõivu juhendamisel. Proovel tuli kolmel korral Eesti meistriks ja võitis NSV Liidu maaspordiühingute meistrivõistlustelt viis hõbemedalit.
Tolleaegses Eesti Põllumajanduse Akadeemias alustas ta treeneritööd 1966. aastal. Ta on töötanud ka Eesti koondise peatreenerina ja Eesti maadlusliidu asepresidendina ning edendanud maadlussporti Tartu linnas. President Toomas Hendrik Ilves tunnustas Proovelit 2012. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.