Uudised

Maaülikooli väikeloomakliinik on „Juhtkoera sõber 2017“

Foto: Regiina Malm

Juba kaksteist aastat on juhtkoertel võimalus käia korra kuus maaülikooli väikeloomakliinikus tasuta tervisekontrollis. Tänuks pikaajalise koostöö eest tunnustas MTÜ Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühing kliinikut „Juhtkoera sõber 2017“ tiitliga.

„Koerte tervisega oli 2017. aastal tõsiseid probleeme. Näiteks juhtkoer Milagros, kellel oli vähk. Tema sai tänu kiirele abile terveks ning on täna väga rõõmus ja töökas. Koostöö maaülikooli kliinikuga oli väga tihe ning meie loomad said kliinikust igal ajal abi,“ rääkis juhtkoerte kasutajate ühingu esinaine Gerli Kangur. 

Eesti Maaülikooli loomaarsti Merle Valdmanni sõnul on jätkuva koostöö eesmärk ennetada tervisehädade süvenemist ja suunata probleemsed juhtkoerad spetsialistide vastuvõtule. „Pidevalt on kontrollitud näiteks juhtkoerte kehakaalu, kuna ülekaalulisus ei ole üksnes kosmeetiline probleem – rasvkude viib paljude haigusseisundite tekkele. Juhtkoerte kasutajad saavad kliinikust soovitusi koerte toiduvaliku ja toidukoguste kohta. Pikematel tervisepäevadel on selgitatud eeskätt juhtkoerte tervisega seotud olulisemaid probleeme,“ rääkis Valdmann.  

Juhtkoertega tegelevad väikeloomaarstid tunnustasid omakorda juhtkoerte kasutajaid, kes on olnud väga koostööaltid ning vaatamata sageli üsna piiratud võimalustele teinud kõik neist oleneva oma neljajalgsete abimeeste eest hoolitsemisel.