Uudised

Maaülikooli toidulabor teeb uksed lahti

Sel neljapäeval, 25. jaanuaril avatakse Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis Eestis unikaalne laborikompleks, mis võimaldab tudengitel õpitut kohe praktiliselt ellu viia ja esmakordselt kasutada tootearendus väga väikeseid tooraine koguseid.

Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu sõnul on uus laborikompleks ainulaadseks Eestis, kus ühe tervikuna töötavad koos lisaks uuenenud mikromeiereile ka lihatehnoloogia, jookide-, pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning teadusuuringute laboratooriumid. Väiksemas mõõdus laboriseadmed võimaldavad kasutada ka tavapärasest väiksemaid tooraine koguseid. „See annab suurepärased võimalused õppetöö ja täiendkoolituste ning teadus- ja rakendusuuringute, sealhulgas tootearenduse läbiviimiseks toiduainete tehnoloogia valdkonnas,“ rääkis Jõudu.

Jõudu lisas, et mikrobioloogia laboreid on täiendatud molekulaarse mikrobioloogia ning fermenteerimise protsesside läbiviimise seadmetega. „Uued seadmed võimaldavad nii erinevaid toiduaineid kui ka protsesse süvitsi uurida,“ täpsustas ta.

Laborikompleksi ringkäigul algusega kell 13.45 Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis (Fr. R. Kreutzwaldi 56/5) on kõigil huvilistel võimalik tutvuda laboris toimuvaga.