Uudised

Maaülikooli füsioterapeut aitab neljajalgseid paremini liikuma

Maaülikooli väikeloomakliiniku vastavatud füsioteraapiakabinet ootab neljajalgseid patsiente vastuvõtule. Juba natuke aega kasutuses olnud ruum on üks vähestest võimalustest Eestis aidata loomi uuesti jalgele või parandada nende hakkamasaamist igapäevaelus.

Patsiente jõuab loomakliinikusse nii arsti suunamisel kui ka omanike algatusel. „Esimesed vajavad tihtipeale abi haigustest ja operatsioonidest taastumisel. Seevastu käivad omanike algatusel vastuvõtul näiteks sportkoerad, ennetamaks ülekoormusvigastusi,“ rääkis maaülikooli loomakliiniku füsioterapeut Ruudu Remmelgas. Tema sõnul on keeruline välja tuua loomade levinumaid probleeme, sest füsioteraapiast on kasu nii neuroloogilisel kui ortopeedilisel patsiendil, nii noorel kui vanal, nii aktiivsel kui ka diivaniloomal.

Loomakliiniku ruumides loodud tingimused sobivad nii manuaalteraapiate, füüsikalise ravi meetodite kasutamiseks kui ka terapeutiliste harjutuste sooritamiseks lemmikloomadega. Iga teraapiasse tulnud neljajalgset hindab füsioterapeut eraldi ettenähtud näitajate, näiteks liigeseliikuvuse, järgi, mis seotakse seejärel juba varasemate diagnoosidega. „Kogu ravi toimub tihedas koostöös omanike ja loomaarstidega, kes pühenduvad looma tervisele ning teevad tööd kuni looma tervenemiseni,“ lisas Remmelgas.

Huvi korral füsioteraapiaruumiga tutvumiseks palume ühendust võtta: Helena Randoja, Eesti Maaülikooli väikeloomakliiniku juhataja, tel: +372 7313925