Uudised

Kaks maaülikooli teadlast pälvisid riigi teaduspreemiate konkursil tunnustuse

Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi professor Ülo Niinemets ning metsandus- ja maaehitusinstituudi metsapatoloogia dotsent Rein Drenkhan.

Vabariigi Valitsus kuulutas välja riigi teaduspreemiate tänavused laureaadid. Kaheksast aastapreemiast kaks pälvisid Eesti Maaülikooli teadlased Ülo Niinemets ja Rein Drenkhan.
 

Akadeemik ning taimekasvatuse ja taimebioloogia professor Ülo Niinemets sai preemia geo- ja bioteaduste alal tööde tsükli "Taimede fotosünteesi kohanemise ja kohastumise mehhanismid: lehestikugradientidest globaalsete mustriteni" eest. Metsapatoloogia dotsent Rein Drenkhan pälvis preemia põllumajandusteaduste alal teadustöö "Invasiivsete dendropatogeenide varajane tuvastamine ja levikuanalüüs" eest.
 

Eelmise nelja aasta jooksul valminud ja avaldatud parimate teadustööde eest anti välja kaheksa 20 000 euro suurust riigi teaduspreemiat. Tartlasest said preemiad veel teadus-arendustöö eest arstiteaduse alal Joel Starkopf ja Annika Reintam Blaser Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudist ning preemia keemia ja molekulaarbioloogia alal pälvis TÜ tehnoloogiainstituudi antimikroobsete ühendite tehnoloogia professor Tanel Tenson koos kollektiiviga.